Atac armat la o revistă care susține gruparea Stat Islamic

Un atac armat a avut loc la sediul din Istanbul al revistei radicale care susţine gruparea Stat Islamic, Adimlar, conform b1TV.

În urma incidentului, un jurnalist a murit, iar alte trei persoane au fost rănite, printre care şi redactorul şef al publicaţiei, Ali Osman Zor.

Potrivit unui comunicat al poliţiei turce, „o bombă lăsată la intrarea în sediul revistei a explodat când uşa s-a deschis”, informează CNN.

Revista publică des articole antiamericane. Redactorul-şef, Ali Osman Zor, se declară un „revoluţionar islamic” şi a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea în Turcia pentru convingeri teroriste.

Atacul la adresa unor publicaţii al căror mesaj deranjează anumite comunități are un episod recent derulat în Franța. Atac care, în acel caz, a fost revendicat.

Organizaţia Al-Qaida în Yemen a revendicat, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, atentatul terorist de la redacţia publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo, într-o înregistrare video postată miercuri pe Internet, spunând că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, transmite AFP.

„Eroi au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor. Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden”, a declarat în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala din Yemen a Al-Qaida.

„Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare”, a precizat el.

Acesta făcea referire la autorii atentatului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, fraţii Kouachi, dintre care unul a afirmat că face parte din AQPA la scurt timp după comiterea atacului.

„Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei”, a adăugat al-Anassi.

Mesajul citit de acest lider AQPA a fost intitulat: „Răzbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvântat de la Paris”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.