Atac asupra forțelor de menținere a păcii: 15 morți

Cincisprezece persoane, între care șase atacatori, au fost ucise luni într-un atac asupra unei tabere a ONU și într-un schimb de focuri cu forțele Națiunilor Unite în Timbuktu, a informat marți Misiunea integrată a Națiunilor Unite pentru stabilizare în Mali (MINUSMA) într-o declarație de presă citată de DPA, citată de Agerpres.

Cinci gărzi de securitate din Mali, un polițist și un civil au fost uciși și o gardă de securitate locală și șase militari din forțele de menținere a păcii au fost rănite în atacul inițial. Doi dintre răniți au suferit răni grave. Șase atacatori au fost împușcați mortal după ce ONU a trimis elicoptere și forțe de reacție rapidă la locul atacului.

Acesta a fost al doilea atac asupra forțelor ONU de menținere a păcii în Mali într-o singură zi; patru oameni au fost uciși — printre care doi atacatori — și unul rănit într-un atac care a avut loc la primele ore ale zilei de luni la tabăra ONU din Douentza, din regiunea Mopti.

„Nu am suficiente cuvinte pentru a condamna acest act laș și vrednic de dispreț care are loc la câteva ore după atacul terorist de la Douentza”, a spus Mahamat Saleh Annadif, șeful MINUSMA, citat într-o declarație de presă. „Crimele odioase” nu vor afecta hotărârea misiunii ONU de a-și îndeplini mandatul, a adăugat Annadif, care a cerut guvernului din Mali să conlucreze cu ONU pentru a-i aduce în fața justiției pe făptuitori.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.