Atac cu bombă împotriva forțelor NATO la Kabul

UPDATE Un atentat sinucigaș comis de talibani împotriva unui convoi al forțelor NATO s-a soldat cu cel puțin trei răniți, cetățeni străini, marți, în sud-estul capitalei afgane Kabul, au transmis autoritățile locale, citate de AFP.

Atentatul din sud-estul capitalei afgane s-a produs la miezul zilei în districtul Shah Shahid, a indicat Ebadullah Karimi, un purtător de cuvânt al poliției din Kabul, menționând că există ‘trei străini răniți’.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat atacul împotriva forțelor NATO, care, potrivit acestuia, s-a soldat cu ‘numeroși’ morți în cadrul coaliției.

Talibanii au însă mereu tendința să exagereze mult numărul victimelor atacurilor comise de ei împotriva forțelor afgane și străine, țintele lor predilecte, scrie AFP.

De altfel, un purtător de cuvânt al misiunii NATO în Afganistan ‘Sprijin hotărât’ a declarat pentru AFP că ‘niciun soldat’ al coaliției nu a fost ucis în urma acestui atentat.

Un fotoreporter AFP, care s-a deplasat la fața locului, a văzut un vehicul blindat puternic afectat ca urmare a deflagrației. Poliția a stabilit un perimetru de securitate și numeroase ambulanțe se îndreptau la locul unde a fost comis atacul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.