Atac cu mașină-capcană asupra sediului poliției din Cizre

O maşină-capcană a explodat în faţa unei clădiri a poliţiei din oraşul Cizre, în sud-estul Turciei. Mai multe persoane au murit, altele au fost rănite.

Cel puțin opt polițiști au fost ucişi și 45 de persoane rănite. Doi răniți se află în stare gravă.

Nu mai puțin de 12 ambulanțe și două elicoptere au fost trimise la fața locului, potrivit Ministerului Sănătății.

Agenția națională turcă de știri Anadolu atribuie atacul rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

Explozia ar fi provocat pagube importante la sediul poliției din Cizre.

Cizreeste un oraș din provincia Sirnak, frontalieră atât cu Siria, cât și cu Irakul, și care are o populație majoritar kurdă, iar atentatul intervine la două zile după lansarea de către forțele turce a unei ofensive fără precedent în Siria care vizează în același timp milițiile kurde și pe jihadiștii grupării Stat Islamic (SI).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.