”Donald Trump este o minciună”

Structurile Partidului Republican din SUA încearcă să încetinească ascensiunea lui Donald Trump la vârful politicii americane, după victoriile sale importante de până acum în alegerile primare. Una dintre pârghiile de care se folosesc acum republicanii este Mitt Romney, contracandidatul republican al lui Barack Obama la alegerile prezidențiale din 2012.

Agenția Bloomberg a ajuns în posesia transcriptului discursului pe care mormonul Romney îl va ține în această seară la Universitatea din Utah. ”Donald Trump este o minciună, o escrocherie. Promisiunile sale sunt la fel de lipsite de valoare ca și o diplomă de la Trump University.
Îi ia de fraieri pe americani. El primește un bilet gratis pentru casa alba, în timp ce noi ne alegem cu pălăria lui de doi lei”, se arată în discurs.

Romney, fost guvernator de Massachusetts, înfrânt în 2012 de Barack Obama la alegerile prezidențiale, ar urma să spună că venirea lui Trump la Casa Albă va dăuna atat pe plan intern, cât și pe plan extern. ”Politica sa internă va duce la recesiune. Politica sa externă va face ca America să fie mai puțin sigură. Nu are nici temperamentul, nici inteligența să fie președinte. Calitățile sale personale ar face ca America să nu mai fie strălucitoare”.

”Cât timp Hillary a fost la Departamentul de Stat, interesele Americii s-au redus în toate colțurile lumii. Ne-a compromis secretele, a renunțat la cele mai profunde convingeri ale ei pentru a câștiga puterea. O persoană atât de necinsitită și de neîncredere ca Hillary Clinton nu trebuie să devină președinte. Dar nominalizarea lui Trump face posibilă victoria ei”, ar urma să spună Mitt Romney.

Bloomberg notează cu surprindere că atacul lui Romney la adresa lui Trump vine după ce o parte din liderii republicani și marii finanțatori ai partidului (frații Koch sau Rupert Murdoch) au semnalat că este cazul ca politicienii conservatori să îl susțina din acest moment pe Trump.

Trump a reacționat imediat la cele scrise de Romney. ”Candidatul înfrânt Mit Romney va avea o conferință de presă pentru a mă critica. O altă mișcare disperată a omului care ar fi trebuit să-l bată ușor pe Barack Obama”, a scrie Trump pe Twitter. ”Am adus milioane de alegători la Partidul Republican, în timp ce democrații pierd teren. Establishmentul crea însă să oprească această dinamică!”, a mai scris Trump. ”De ce m-a rugat Romney să-l susțin acum patru ani?”, mai spune miliardarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.