Atac furibund al lui Jean-Marie Le pen la adresa fiicei sale

Liderul istoric al extremei dreapta franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost „suspendat” luni din Frontul Național (FN), a anunțat într-un comunicat partidul condus de fiica sa Marine, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Această îndepărtare a cofondatorului FN, al cărui președinte de onoare era în prezent, a fost decisă cu prilejul biroului executiv al formațiunii politice, convocat pentru a sancționa noile declarații polemice ale lui Jean-Marie Le Pen, făcute luna trecută, cu privire la Holocaust și imigrație.

”Mi-e rușine că președinta Frontului National îmi poartă numele și îmi doresc să-l piardă cât mai repede posibil. Nu mai recunosc nicio legătură cu cea care m-a trădat într-un mod atât de scandalos”, a izbucnit Jean-Marie Le Pen într-un inteviu pentru Europe 1.

Le Pen ar trebui să-și piardă și titlul de președinte de onoare al Frontului Național, odată ce nu va mai fi membru al partidului. Conducerea partidului a și anunțat că va modifica statutul în următoarele trei luni, pentru a elimina această funcție onorifică.

”Nu mai vorbesc în numele Frontului Național de când nu mai sunt președinte. De patru ani, de când este președintă Marine Le Pen, doar ea vobește în numele partidului. Eu nu vorbesc decât în numele lui Jean-Marie Le Pen”, a spus tatăl Marinei Le Pen la ieșirea de la reuniunea biroul politic ce a avut loc pe 4 mai.

Jean-Marie Le Pen, care este de asemenea membru al Parlamentului European, a reiterat la începutul lunii aprilie afirmațiile prin care definea camerele de gazare ca un „detaliu” al istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial, care i-au adus o condamnare penală. El a luat apărarea „lumii albe” și a criticat de asemenea programul Frontului Național și anturajul lui Marine Le Pen.

Cea mai recentă provocare a fost în timpul tradiționalei manifestații de 1 mai a FN de la Paris, când, deși nu era invitat, tribunul în vârstă de 86 de ani s-a urcat pe scena oficialilor pentru a saluta mulțimea, spre nemulțumirea fiicei sale, care se pregătea să susțină un discurs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.