Atac la Iohannis din tabăra lui Udrea și Băsescu

Vicepreședintele pentru Strategii și Relații Politice al Partidului Mișcarea Populară, Ștefan Vlaston, îl atacă pe Facebook, într-o serie de mesaje, pe președintele Klaus Iohannis, reproșându-i șefului statului că „subapreciază forța opiniei publice, a elitelor intelectuale și jurnalistice”.

Inspirat din jurnaliștii și intelectualii de casă ai lui Traian Băsescu care au invadat internetul cu reproșuri la adresa lui Iohannis, Vlaston îl acuză pe președinte că a impus-o pe Alina Gorghiu în fruntea PNL, că l-a decorat pe președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici Octav Bjoza, dar și că nu s-a dezis de referendumul din 2012 de demitere a lui Traian Băsescu.

De asemenea, vicepreședintele PMP îi reproșează lui Klaus Iohannis că l-a păstrat ca și consilier pe Dan Mihalache și că a menținut, cât timp a fost șef al PNL, „garnitura de penali”.

„Nu este vorba de comportamentul lui Iohannis în public, decent, nu de vorbe, ci de fapte. După ele va trebui să judecăm politicienii. 1. Impunerea Alinei Gorghiu. 2. Păstrarea lui Mihalache. 3. Decorarea lui Bjoza. 4. Păstrarea în PNL, cât a fost președinte, a garniturii de penali. 5. Nu s-a dezis de puciul din 2012. (…) Iohannis face și el greșeala care l-a pierdut pe Ponta. Subapreciază forța opiniei publice, a elitelor intelectuale și jurnalistice, a diasporei. Una e activitatea de primar, asfalt, curățenie în oraș, etc., și alta activitatea de președ., în văzul țării și al lumii. Dacă nu se trezește la timp, dacă nu învață să ia pulsul opiniei publice (democrație participativă), îi prevăd un viitor sumbru”, a scris Ștefan Vlaston pe rețeaua de socializare.

În opinia lui Vlaston, Iohannis nu trebuie lăsat în pace deoarece „așa ne-am fript și cu Iliescu, Ceaușescu și alții”.

„Mulți comentatori zic să-l lăsăm în pace pe Iohannis, că știe el ce face. Așa ne-am fript și cu Iliescu, Ceaușescu și alții. Am tăcut din gură. Ei bine, eu n-am de gând să repet prostia asta…”, a mai scris vicepreședintele PMP într-un alt mesaj.

De la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, jurnaliști precum Ion Cristoiu, Mircea Marian sau intelectuali apropiați de Traian Băsescu precum Vladimir Tismăneanu l-au atacat pe noul președinte pentru unele dintre motivele închipuite și de Ștefan Vlaston.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.