Atacatorul din New York: „Trebuia să mă împuşcaţi!”

Poliția l-a pus sub acuzare pentru omucidere, tentativă de crimă şi omucidere în trafic deosebit de gravă pe bărbatul care a intrat cu mașina în pietoni joi în Times Square din New York, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 22.

Richard Rojas a declarat că se aşteaptă să moară. Conform Reuters, el a strigat, imediat după ce a fost arestat: „Trebuia să mă împuşcaţi! Voiam să-i omor”.

Poliţia crede că individul se afla sub influenţa drogurilor, fiind vorba despre marijuana sintetică, cunoscută sub numele de K2, arată ABC News, citând surse. Testele iniţiale au ieşit negative la alcool, dar pozitive pentru droguri.

Bărbatul ar fi susținut că „a auzit voci”.

Rojas a fost arestat la fața locului.

Conform relatărilor martorilor, el conducea vehiculul propriu în apropiere de Times Square când a virat pentru a intra pe strada 42 și, conducând pe contrasens, a urcat bordura și a intrat în pietoni, prima victimă fiind o turistă de 18 ani, din statul Michigan, care a murit pe loc. Ea era însoțită de sora sa, de 13 ani, aceasta fiind rănită, potrivit autorităților.

Bărbatul a mai fost arestat anterior, de două ori, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

„Nu există niciun indiciu că ar fi un act terorist”, a declarat primarul din New York, Bill de Blasio.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.