Atacatorul sinucigaș din Germania, simpatizant ISIS

Sirianul care a comis atacul sinucigaș din orașul german Ansbach, soldat cu 15 răniți, jurase credință grupării teroriste Stat Islamic, a anunțat luni ministrul de Interne din landul Bavaria, transmite presa străină.

O înregistrare video arată că atacul a fost unul terorist.

În telefonul acestuia a fost găsit un filmuleț în arabă în care își declara loialitatea față de Statul Islamic. Bărbatul preciza că va comite un atac „de răzbunare” în Germania, în clipul în care i-a jurat credinţă liderului grupării teroriste Statul Islamic, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrman.

Luni, organizația teroristă a revendicat atentatul, anunță Reuters, citând agenția Amaq News, apropiată de ISIS.

Potrivit poliției germane, atacatorul avea suficiente materiale pentru a mai produce o altă bombă. Bărbatul avea asupra sa și un sul de bancnote de 50 de euro la momentul atacului, a mai menționat poliția.

Cetățeanul sirian s-a aruncat în aer duminică noapte în faţa unui restaurant, în apropierea unui concert în aer liber, în orăşelul german Ansbach. Atacatorul a murit, în timp ce 15 persoane au fost rănite.

Bărbatul, a cărui cerere de azil nu fusese acceptată, urma să fie deportat în Bulgaria, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.