Atacul de la concursul cu caricaturi cu profetul Mahomed, revendicat

Atacul armat de duminică asupra expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din orașul Garland (Texas/sudul SUA) a fost revendicat într-o postare pe Twitter de un individ ce pretinde că face parte din organizația Statul Islamic, potrivit AFP.com, citată de publicația Paris Match, în pagina sa online, transmite Agerpres.

Un individ ce s-a prezentat sub numele de „Abu Hussain AlBritani” susține că „doi dintre frații noștri au deschis focul împotriva expoziției cu profetul Mahomed în Texas”.

„Abu Hussain AlBritani” ar fi potrivit SITE — organizația specializată în supravegherea site-urilor jihadiste — numele jihadistului britanic Junaid Hussain, membru al Statului Islamic.

Conform SITE, o persoană a revendicat atacul într-o serie de tweet-uri în data de 3 mai. Într-o postare anterioară a ceea ce părea să fie un mesaj de revendicare, atacatorii s-au autointitulat drept „mujahedini”.

Doi indivizi înarmați au deschis focul duminică în Texas în apropierea unei clădiri unde avea loc un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed.

Doi bărbați suspectați că transportau bombe au fost uciși duminică, iar un polițist a fost rănit în apropierea locului în care se desfășura un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed în statul american Texas, au anunțat organizatorii, transmite AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.