×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 17 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 25 septembrie 2017, 16:32
EUR (€)
+0.0015 ↗
4.5965 RON
USD ($)
+0.0354 ↗
3.8670 RON
• • •
Atacuri informatice comandate în Qatar

Emiratele Arabe Unite au comandat atacurile informatice de la sfârşitul lunii mai, care au vizat conturile Guvernului qatariot de pe reţelele de socializare, precum şi mai multe site-uri de ştiri şi care au permis publicarea unor declaraţii false atribuite emirului de la Doha, ce au declanşat o criză diplomatică de proporţii în regiune, au declarat oficiali din serviciile americane de informaţii, citaţi de Reuters.

Serviciile americane de informaţii au aflat săptămâna trecută de noi informaţii şi date care arată că înalţi oficiali guvernamentali din Emiratele Arabe Unite au discutat despre atacurile informatice pe 23 mai, cu o zi înainte să aibă loc.

Oficialii, citaţi sub acoperirea anonimatului, au precizat că nu este clar dacă Abu Dhabi a spart serverele sau doar a plătit pentru spargerea lor.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Yousef al-Otaiba, a respins informaţiile apărute în presă. “Ceea ce este adevărat este comportamentul Qatarului. Finanţarea, susţinerea şi ajutarea extremiştilor, de la talibani la Hamas (…). Incitarea la violenţă, încurajarea radicalizării i subminarea stabilităţii vecinilor”, se arată într-un comunicat al diplomatului.

Emirul Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani a fost citat în mai ca lăudând Hamas şi numind Iranul o “putere islamică”. În replică, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi Bahrainul au rupt, pe 5 iunie, legăturile diplomatice şi de transport cu Doha, acuzând ţara de susţinerea terorismului.

Qatarul a afirmat la sfârşitul lunii mai că declaraţiile nu sunt adevărate şi că au fost publicate de hackeri, dar explicaţia a fost respinsă de restul statelor din Golf.

Publicat Luni, 17 iulie 2017
828
 | 1
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
BulaB
0
CNN Exclusive: US suspects Russian hackers planted fake news behind Qatar crisis By Evan Perez and Shimon Prokupecz, CNN Updated 7:34 AM ET, Wed June 7, 2017 In luna Iunie, un grup de specialisti FBI s-au deplasat la fata locului si au stabilit cu certitudine ca rusii au fost de vina !!!! UAE orchestrated hacking of Qatari government sites, sparking regional upheaval, according to U.S. intelligence officials The Washington Post) By Karen DeYoung and Ellen Nakashima July 16 at 6:25 PM Acuma,dupa o luna,sunt cei din UAE de vina...ati auzit pe careva sa-si ceara scuze ? Nu cred.Inainte sa copiati in nestire minciunile propagandistice americane,rumegati stirea,verificati de 3 ori sursele iar daca da-ti ca batul in balta,cereti-va scuze cititorilor.Chiar atat de greu?
Publicat Marţi, 18 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Tăriceanu vede o lovitură de stat
Publicat acum 9 ore şi 7 minute
Dan Șova, și condamnat, și cu banii luați
Publicat acum 3 ore şi 41 minute
Ce pățesc Shhaideh și Plumb
Publicat acum 2 ore şi 3 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 24 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Constatând că actualul premier al României nu poate fi câtuși de puțin păcălit de cineva, după cum au dovedit mai multe episoade, în frunte cu cel cu băncile, mi-am luat cutezanța, în virtutea celor peste trei sferturi de veac de ființare prin România, să vă aduc spre luare aminte câteva lucruri care să vă împiedice de a vă păcăli, cumva, singur.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 20 ore şi 42 minute