Atacurile din Germania: „Pe cât de neaşteptat, pe atât de zguduitor”

Europarlamentarul Renate Weber califică drept „zguduitoare” situaţia din Germania, după atacurile din ultimele zile.

„E pe cât de neaşteptat, pe atât de zguduitor, pentru că până la urmă, chiar dacă atacurile sunt de natură diferită şi în mod evident au fost de natură diferită, dar chiar dacă se întâmplă acest lucru, faptul că ele se întâmplă într-un interval de timp atât de scurt, că au fost mai multe, nu doar acestea, a mai fost inclusiv acela din tren, deci când se întâmplă până la urmă, e adevărat, ideea de teroare se instaurează în populaţie”, a declarat europarlamentarul la RFI.

„Pe de altă parte, cred că este important şi văd că asta fac autorităţile germane, este important să calificăm fiecare atac aşa cum a fost şi să nu întreţinem prin declaraţii oficiale şi relatări de presă o stare de panică şi de teroare, dincolo de ceea ce este normal ca să poată să fie acceptat şi să poţi să găseşti metodele de a combate lucrurile acestea. Dar e într-adevăr un moment extrem de tensionat pe care-l trece acum Germania”, a mai spus Renate Weber.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.