Atentatul la adresa lui Barack Obama, confirmat

Bărbatul arestat miercuri în Pennsylvania în legătură cu incidentul de la Casa Albă, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, ar fi avut o obsesie pentru preşedintele american Barack Obama.

Procurorii au declarat că ar putea să îl acuze pe acesta de tentativă de crimă, chiar dacă incidentul nu a reprezentat o ameninţare pentru preşedinte. Oscar Ramiro Ortega-Hernandez a tras focuri de armă înspre Casa Albă.

Potrivit unor surse citate de CBS News, bărbatul nu era în vizorul Secret Service înainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred că acesta ar fi vizat Casa Albă pentru că îl urăşte pe preşedintele Obama. Omul de afaceri Monte McCall a declarat că Ortega-Hernandez l-a comparat pe preşedinte cu „Anticristul” atunci când s-au întâlnit recent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.