Atenţie! Tot mai multe jucării contrafăcute intră pe teritoriul României

Un bucureştean a încercat să introducă prin Portul Constanţa maşinuţe contrafăcute, în valoare totală de 127.680 de lei. Jucăriile au fost confiscate şi vor fi analizate în cadrul unei anchete deschise de agenţii vamali din Constanţa.

Vameşii din Portul Constanţa se confruntă tot mai des cu traficul de jucării contrafăcute. Acestea sunt produse de cele mai multe ori în China, dar şi în alte ţări asiatice, unde mâna de lucru este foarte ieftină. Însă acestea reprezintă un adevărat pericol pentru copii, deoarece nu respectă normele de fabricaţie. Zilele trecute, poliţia de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu vameşii au descoperit un container plin cu maşinuţe de jucărie contrafăcute. Containerul a sosit din China în PTF Constanţa Sud Agigea şi conţinea 2.976 de maşinuţe de jucărie, cu o valoare totală de 127.680 de lei. Maşinuţele purtau însemnele unor branduri foarte cunoscute în domeniu, o practică des întâlnită în jucăriile traficate, menită să le ridice valoarea.

Ulterior, agenţii vamali au descoperit că transportul de maşinuţe a fost comandat de o societate comercială ce aparţine unui bucureştean în vârstă de 27 de ani. Acesta este acum cercetat pentru „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Îngrijorător este că vameşii au ajuns la al treilea astfel de caz în doar o săptămână. Potrivit observator.ro, pe 22 august, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Constanţa Sud Agigea au descoperit împreună cu agenţii vamali un container cu 3.440 de maşinuţe contrafăcute, cu o valoare totală de 525.000 de lei. Transportul venea tot din China şi fusese comandat de un cetăţean român în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov. Tot în săptămâna care s-a încheiat, Garda de Coastă a descoperit un nou transport cu jucării contrafăcute. De această dată a fost vorba despre 816 maşinuţe de jucărie, cu o valoare totală de 82.000 de lei. De această dată, containerul cu maşinuţe a fost expediat din Hong Kong, însă beneficiarul era tot un bucureştean, în vârstă de 38 de ani.

Este de aşteptat ca traficul de jucării contrafăcute să creasca în perioada următoare. Cei care comit astfel de infracţiuni vor încerca să-şi facă stocurile pentru sărbătorile de iarnă de jucării şi maşinuţe contrafăcute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.