Atenţie! Vine profesorul Piperea

Piedone, de departe cel mai grobian politician român, se poate considera şi cel mai ghinionist dintre descurcăreţii acestei perioade confuze. Caraghiosul inspector de piaţă, ajuns primar printr-o exagerată pompare pe televiziunile lui Dan Voiculescu, era să treacă şi de DNA, şi de furia mâniei populare şi să redevină candidat la Primăria Sectorului 4. Nu l-ar mai fi oprit nimeni dacă n-ar fi avut ghinion ca în sectorul său să locuiască unul dintre cei mai riguroşi şi hotărâţi avocaţi ai acestor ani. Este vorba de profesorul Gheorghe Piperea. Cândva Gheorghe who, profesorul Gheorghe Piperea a devenit unul dintre maeştrii redutabili ai cazurilor de bară, dar şi ai problemelor de nedezlegat. Parcă el ar fi ambasadorul Sfintei Rita pe teritoriul României. Profesorul Piperea s-a instalat în fotoliu de mare avocat al oamenilor nevoiaşi şi al cauzelor imposibile. Oltchimul ridiculizat de Victor Ponta şi Dan Diaconescu (şi amândoi eşuaţi lamentabil) funcţionează, angajează oameni şi are deja ofertanţi de privatizare din străinătate. Profesorul Piperea a fost cel care a apărat jurnaliştii în celebra prevedere cu TVA pe drepturile de autor şi a câştigat un proces într-o cauză în care Blejnar şi Elena Udrea se vedeau răzbunaţi pe Antena 3. (Mă număr şi eu printre beneficiarii pledoariilor sale.) Mulţi dintre colegii mei de breaslă m-au întrebat atunci, Gheorghe şi mai cum, iar astăzi îi sunt datori. Profesorul Gheorghe Piperea a fost cel care a luptat pentru Legea dării în plată. Mai ieri-alaltăieri a fost promulgată de preşedintele Iohannis. Astăzi, profesorul Gheorghe Piperea, alături de deputatul Daniel Zamfir, şi-o poate trece în cont. Au avut toată lumea băncilor, plus trei sferturi din presă împotriva lor şi cu toate acestea au ieşit victorioşi. Una dintre cele mai disputate legi din ultimii 25 de ani, o lege contrată cu disperare de bancherii români şi străini, a avut de partea ei demersul unui profesor care şi-a făcut din apărarea celor mulţi o filosofie de viaţă şi de drept. Volumul “Parakletos” (Editura C.H.Beck, 2015) reuneşte eseurile unui apărător care îşi fundamentează demersul pe valorile morale creştine.

Pentru cei care se plâng de absenţa bărbaţilor adevăraţi din politică, profesorul Gheorghe Piperea este un răspuns. Nasc şi la Bucureşti oameni, apar şi-n România profesionişti pe care să ne bazăm speranţele. Nu mai rămâne decât să vină ceasul în care asemenea valori profesionale şi morale să se reunească într-un grup politic.

Ghinionul acestei cumplite caricaturi politice numite Piedone a fost intersecţia cu deja faimosul avocat. Ce n-a putut face noul partid al lui Dan Voiculescu, ce n-au făcut DNA-ul şi Parchetul, ce n-au putut obţine miile de demonstranţi ieşiţi în stradă după tragedia de la Colectiv a făcut profesorul Piperea. Pe făţarnicul şi pe ridicolul de Piedone l-a minimalizat cu două intervenţii bazate pe o bună cunoaştere a legii. Şi astfel, Piedone a fost exclus din competiţia electorală. Curăţenia din politica românească, în care alţii se avântă cu pumni, cu fluierături şi cătuşe, se împlineşte cu o atentă lectură şi aplicare a legislaţiei în vigoare.

Scoaterea lui Piedone din competiţia electorală este mai spectaculoasă decât extragerea calmă a unei măsele cariate din maxilarul unui uriaş animal rănit şi furios.

În zilele cele mai înalte ale calendarului avem încă un semn bun. Pleacă Zgonea, pleacă Piedone, pleacă Dragnea, pleacă Hrebenciuc, pleacă şi Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Vine profesorul Gheorghe Piperea!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.