Atenționare de călătorie pentru Egipt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în R.A. Egipt cu privire la situația creată de creșterea pericolului determinat de intensificarea luptelor în Sinaiul de Nord.

„La data de 1 iulie 2015, luptele dintre insurgenți și forțele egiptene de apărare și securitate, din zona localităților Rafah (la frontiera cu Fâșia Gaza) și Sheikh al Zuweyd s-au soldat cu decesul a peste 100 insurgenți, 17 militari și un număr de victime din rândul civililor. Luptele au continuat și în data de 2 iulie, când atacurile aviației egiptene au determinat uciderea altor 22 de insurgenți. Având în vedere că în luptele din Sinaiul de Nord se folosește armament greu și atacuri ale aviației militare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să părăsească imediat zona și, în cazul redeschiderii punctului de trecere al frontierei din localitatea Rafah, să nu încerce să tranziteze Sinaiul de Nord, în drum spre/dinspre Fâșia Gaza”, precizează MAE într-un comunicat.

Totodată ministerul reamintește recomandările din avertismentul de călătorie pentru Egipt, de a nu încerca folosirea tunelurilor clandestine de la frontiera palestiniano-egipteană, tentativă pasibilă de pedeapsa cu închisoare pe viață, și de a evita cu desăvârșire călătoriile în Sinaiul de Nord.

MAE mai transmite că situația din Sinaiul de Nord nu afectează excursiile, în grup organizat, în localitățile egiptene Sharm El Sheikh și Hurghada, cu respectarea recomandării de evitare a excursiilor opționale și deplasărilor în afara stațiunilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.