Atenționare de călătorie pentru Franța

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Franța că, pe fondul noului proiect al Legii Muncii și adoptării acesteia în procedură accelerată, principalul sindicat din Franța — CGT, a anunțat continuarea mișcărilor sociale pe întreg teritoriul Franței, care va acoperi mai multe sectoare de activitate.

Continuă să fie afectată aprovizionarea combustibililor, multe dintre rafinării continuând acțiunea grevistă, la fel ca și angajații centralelor nucleare, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Începând din seara zilei de 31 mai 2016, sindicatele L’Unsa, CFDT, CGT și SUD Rail, au depus preaviz de grevă pe perioadă nedeterminată.

Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate, precizându-se că din data de 2 iunie 2016, CGT (sindicatul regiei de transport parizian) a lansat un apel la grevă pe termen nedeterminat, astfel că, în Paris și în Ile de France, transportul în comun va fi afectat.

Persoanele care au programate călătorii în această perioadă, cu utilizarea infrastructurii feroviare franceze, sunt rugate să confirme orarul prin compania de transport (http://www.sncf.com/).

Cu privire la implicațiile greviste ale Aviației Civile, în domeniul transportului aerian, pe site-ul companiei aeriene Air France (http://www.airfrance.fr/FR/fr/common/page_flottante/hp/infos_trafic_aerien_air_france.htm) a fost postat un comunicat din care reiese că zborurile / cursele aeriene vor fi perturbate în perioada de week-end, de vineri, 3 iunie 2016 până duminică, 5 iunie 2016.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.