Gabriel Oprea, delegat să-i țină locul premierului

Premierul Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului în perioada 29 iulie – 9 august, cât timp el se află în concediu, potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.

Este vorba despre o delegare de atribuţii şi nu despre un interimat, astfel încât Gabriel Oprea nu poate organiza şedinţele săptămânale ale Executivului, dar se poate ocupa de activităţile pe care le are Ponta la Palatul Victoria.

Ponta i-a mai delegat și în trecut atribuțiile lui Oprea, la fiecare concediu de odihnă pe care l-a avut.

Victor Ponta a anunţat marţi seară, la B1Tv, că miercuri va pleca în concediu de odihnă alături de familie până pe 9 august şi a infirmat varianta unei eventuale deplasări imediate în Turcia pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi. Potrivit unor surse citate de România TV, Ponta își va petrece concediul în SUA.

Pe 23 iulie, Victor Ponta afirma că este posibil să fie supus unei noi operații la genunchi, însă „nu atât de gravă ca prima”.

Oprea i-a ținut locul lui Ponta ultima oară luna trecută, atunci când premierul s-a aflat în Turcia pentru operație.

Președintele Klaus Iohannis a semnat , pe datat de 22 iunie a.c., seara decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta, anunța Administrația Prezidențială într-un comunicat atunci.

Preşedintele nu acceptase inițial interimatul lui Oprea în fruntea Guvernului, solicitând mai multe documente medicale în ce-l privește pe premierul Victor Ponta. Ponta i-a transmis ulterior lui Iohannis actele medicale cerute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.