Au ajuns la spital după cutremur

Cutremurul s-a resimţit intens în judeţele din zona Moldovei. La Iaşi două persoane au suferit leziuni şi au ajuns la spital, iar mai multe persoane care au suferit atac de panică au sunat la 112.

„Am avut echipaje care au intervenit pentru acordare de îngrijiri medicale şi transport la spital, pentru două persoane cu traumatisme minore, de asemenea s-au înregistrat apeluri pentru atacuri de panică, iar 12 persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri. Echipajele au intervenit şi în centrul oraşului pentru degajarea elementelor căzute de la un balcol, al unei clădiri nelocuite şi nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Elena Silvia Bolohan.

La Vaslui, cutremurul s-a resimţit puternic, mai ales la etajele superioare ale blocurilor turn.

Locatarii au povestit că iniţial s-a auzit un zgomot puternic, apoi pământul a început să se zguduie şi mai multe obiecte s-au răsturnat. Nu s-au înregistrat apeluri la 112, în schimb oamenii au ieşit panicaţi pe străzi.

Trei cazuri de atac de panică au fost semnalate și în judeţul Galaţi prin 112, dintre care două au necesitat internarea, în urma cutremurului de 5,3 grade pe scara Richter produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, victimele au fost trei femei, cu vârste între 20 şi 58 ani.

„Două dintre acestea au necesitat internarea. Cel mai grav caz a fost al tinerei în vârstă de 20 de ani, din municipiul Tecuci, care a leşinat în timpul cutremurului şi în cădere s-a lovit, suferind un traumatism cranio-facial. Aceasta a fost condusă de urgenţă la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci”, a spus Polinschi.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Cristinel Radu, după cutremur, nu a fost semnalat niciun fel de incident, nici privind producerea de pagube materiale şi nici de avariere a reţelelor de utilităţi – apă, gaze naturale, energie electrică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.