Au stat 17 ore pentru a ajunge la racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Mii de oameni s-au rugat la racla Cuvioasei Parascheva în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă. La aproximativ un kilometru distanţă, peretele unei clădiri abandonate a fost transformat de pelerini într-un adevărat „zid al plângerii”, unde au depus zeci de mii de lumânări.

Credincioși veniți din toate colțurile țării au trecut pe la moaștele Ocrotitoarei Moldovei pentru a-i multumi pentru toate dorințele împlinite și pentru a-i lăsa alte rugăminți.

Indiferent de vreme sau de dureri, mulți dintre ei ajung la Iași cu o zi înainte Praznicul Sfintei Parascheva pentru că se spune că pe 14 octombrie, Sfânta face minuni.

La aproximativ un kilometru de racla Cuvioasei, pe un perete al unei clădiri abandonate, mii de lumânări au ars toată noaptea.

Fiecare dintre cei peste 100.000 de oameni care s-au închinat la raclă au pus un gând, o rugă sau o mulțumire pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, alături de o lumânare, astfel că zidul clădirii abandonate a fost transformat într-un adevărat „zid al plângerii”..

Frigul, oboseala și orele în șir petrecute par să nu îi fi descurajat pe credincioși, astfel că au stat la rând mai bine de 17 ore pentru a ajunge la racla cu moaştele sfinte.

„Nu contează cât durează, e jertfa noastră. De ziua ei ne îndeplinește dorințele”, a spus cu o ochii în lacrimi o femeie.

Altă credincioasă, din Iaşi, spune că vrea să se roage la Sfânta Parascheva în ziua Hramului, aşa că a venit în timpul nopţii şi s-a aşezat şa rând.

„Sunt din Iași, am venit astăzi special ca să fiu la rând când trece miezul nopții, să fiu aici, să pot să mă rog la ea în Ziua ei de hram”, a spus ea.

În timp ce o parte dintre pelerini așteptau să se închine, în Catedrala Mitropolitană și în fața ei credincioșii au ascultat toată noaptea Slujba de priveghere a Sfintei Parascheva, ce marchează începerea hramului Cuvioasei.

Sfânta Liturghie dedicată Sfintei Parascheva începe sâmbătă dimineață la ora 9.00

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.