×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 10:53
EUR (€)
+0.0027 ↗
4.5737 RON
USD ($)
+0.0252 ↗
3.8993 RON
• • •
Proteste la București și Chișinău
Mii de cărţi de istorie pentru ambasadorul SUA de la Chişinău
Foto Cotidianul.ro
Foto Cotidianul.ro

Tinerii unioniști de la Acţiunea 2012 protestează începând de astăzi în Piaţa Universităţii strângând cărţi de istorie pentru ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, care a declarat că "Moldova nu este România, îşi are propria sa istorie".

Unioniştii protestează atât la Bucureşti cât şi la Chişinău faţă de declaraţiile ambasadorului SUA în Moldova. "Începând de astăzi unioniştii stau non-stop în Piaţa Universităţii. Strângem cărţi de istorie pentru ambasadorul american de la Chişinău. Aşteptăm reacţii de la Ambasada de la Bucureşti şi de la Departamentul de Stat la scrisoarea deschisă adresată secretarului de stat John Kerry", a declarat preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

2.000 de volume strânse de la bucureşteni au fost depuse în zona fântânii din Piaţa Universităţii. Urmează ca toate cărţile de istorie adunate la Bucureşti să fie trimise ambasadorului Pettit.

La sediul Ambasadei de la Chişinău a fost, de asemenea, astăzi un protest, iar tinerii au cerut retragerea de urgenţă a lui James D. Pettit din funcţia de reprezentant al diplomaţiei americane la Chişinău.

"Aşteptăm să ne ajute Ambasada SUA la Bucureşti ca să le trimitem ambasadorului James Pettit la Chişinău, pentru că altfel sunt probleme la trecerea graniţei peste Prut, pe care ambasadorul doreşte să o întărească prin declaraţiile sale. Facem un apel să se confirme faptul că sunt afirmaţiile lui şi nu reprezintă poziţia Departamentului de Stat şi nu sunt caracteristice poporului american. (...) Volumele sunt cărţi de istorie, dar s-au adus şi alte tipuri de cărţi. Lucrul este bun pentru că se va înţelege că aparţinem unui popor cu cultură milenară, care are dreptul să îşi decidă soarta", a declarat pentru AGERPRES George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, organizatorul acţiunii de protest din centrul Bucureştiului. De altfel, ambasada SUA la București a primit de la tineri o scrisoare pentru facilitarea transportului volumelor strânse.

În scrisoarea deschisă adresată secretarului de stat, unioniştii cer ca John Kerry sau ambasadorul american la Bucureşti Hans Klemm să explice poziţia SUA pe această temă.

(D.V.)Publicat Marţi, 30 august 2016
8505
 | 17
 | 29
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOBOLANU
+9
UN PROTEST INEDIT SI INTERESANT NUMAI CA PE AMBASADORUL SUA IN MOLDOVA IL DOARE FIX IN COT EL A PRIMIT UN ORDIN SI L EXECUTA !!!!!ORICUM SA VEDEM POZITIA SUA FATA DE RO DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE !!!!!!
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Faust
+8
Mai, uitati-va si mai adânc! Pettit este un ambasador minor, dar cu experientă atestată. in istoria zonei. Probabil că se urmăreste catalizarea eforturilor de unire (ati auzit de "reverse psichology"?), după care, in timp, se poate efectua unirea propriu-zisă (implicit a extinderii NATO), cu legitimare populară, si nu impusă de SUA. In acest caz, Pettit va fi sacrificat (lose the battle, win the war). Si, chiar dacă nu, se urmăreste fortificarea NATO cu RO la periferie, si Moldova ca tampon intre cele două sfere de influentă, si parcul de joacă al serviciilor. Oricum, nu vă mai faceti iluzii copilăresti de grandoare, RO a fost, este, si va fi colonie. Singura diferentă este cine ne este stăpanul, cum/cât ne inclinăm, si cui ne inchinăm...
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Santa Klaus
-12
Hoooo, breee. Și cine este garanția că in acele cărți e scris adevarul ? Pentru ca judecând după falsa istorie care se predă in scoli ”istoria romanilor” și care se propovaduiește in romania , foarte ușor si acele cărți pot fi falsuri. La romăni e o practică obișnuită. De exemplu in romania nimeni nu cunoaște istoria transilvaniei , deși din nefericire aparține de romănia și ar trebui cunosut de toți.
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
No Comment! @ Santa Klaus
+10
Băi, derbedeule, te plimbi ca Manda şi Tanda prin Satul Ancestral al Rumânilor Nobili, Generoşi şi prea Buni, fără bâţ, şi crezi că satul n-are câini! Atenţie la turul pantalonilor tăi de huszar, că-s putrezi de carnea de la şa, pe care strămoşii tăi sălbatici o ţineau drept magazie şi bucătătărie! Marş, puşlama, în Gobiul şi Altaiul tău, matricea genezei tale de pekinez mongoloid şi-ţi fă şcoală şi academie, că geaba deţii samavolnic pământ european, nu te vei europeniza în vecii vecilor! Despre ce civilizaţie ne vorbeşti, grobianule, abia ieşit din grote deşertice, groh grohăitor?!... Te comporţi ca un mamut turbat şi faci şmotru unui popor care ESTE AICI de la Geneză, n-a umblat hai-hui de frunza lelii pe toate continentele să-şi caute urme de rădăcini ce nu le-a avut NICIODATĂ! Mărăcini rostogolitori ai taigalei şi-ai pustei!...
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Santa Klaus @ Santa Klaus
+1
Te califici singur rrromâne,.. Intrebarea era dacă cunoști Istoria Transilvaniei. Se pare că esti loază. Stii doar bancuri proaste.
Publicat Miercuri, 31 august 2016
+Răspunde
Ionelroata
+6
Tot respetul pentru actiune .... . Pentru durii ( julien , johan , ong + guvernul meu ) nostri care i-au dat sangele ( unirii ) , istoria nu este unitate de plata le meditatii , la case , la ... , bruxelles .... la varza , la , usb , la clotilde , la nicusor , la ..
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
IQ100
+2
Eu zic ca individul (sau cel ce i-a dat textul) nu e nici neinformat nici nediplomat. Eu zic ca, diplomatic , ne santajeaza, preseaza;" Moldova nu este România. Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile sale provocări, printre care şi faptul că Moldova este o ţară multietnică, cu oameni care vorbersc limbi diferite”. Aka: 1) Md si Ro nu sunt independente, sun coloniile noastre, NU ele isi hotrasc soarta , ci noi, specialistii globali in tari si popaoare 2)vedeti ca si Ro este multietnica, cu 2 limbi diferite (daca nu chiar 3, ca aveti un sas in frunte); daca faceti vreo miscare cu MD, alta decat cea care vi-o spunem noi ( o sa vi-o spunem noi care si cat anume dupa ce ne mai negociem/ maraim cu rusii) , o sa va facem si pe voi, RO, tara cu provocari, multietnicitati si limbi diferite.Provocari pe care o sa avem grija sa le duceti asa greu incat tot pe noi o sa ne chemati sa le rezolvam. Asac a mai bine ascultati ce va zicem , "de pe-acum a voastra cale" , chiar daca nu va convine, nu intelegeti si nu e adevarul vostru. CIOCUL MIC CA NOI SUNTEM (LA) PUTERE.
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
tsipter
+3
pentru marile puteri ale coalitiei invingatoare in cel de al 2-lea rasboi este in vigoare!!!!si se respecta .... celor doi ambasadori ai S.U.A.laBucuresti si Chisinau le lipseste elementarul respect diplomatic IN DECLARATIILE PE CARE LE FAC cu referinte la Poporul si Natiunea ROMANA....AU DREPTUL SA NE TERFELEASCA sa ne CONDUCA SI SA NE IMPUNA.....CE ISTORIE ?? CE TRADITIE ?? COLONIE......
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
anado tauriga
+8
degeaba "come and read", dacă e analfabet. La ce dracu' se mai laudă americanii cu ultrauniversităţile lor, când trimit pe posturi de ambasadori, nişte spioni, culmea, ruşi şi sfertodocţi pe deasupra...
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
serban @ anado tauriga
+5
Un efort inutil Ambasada USA respecta normele de igiena si are suficiente fonduri pentru achizitionarea hartiei specializate de calitate pentru o anumita destinatie
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Salvatore Della Patria
+15
Cinste Unionistilor.
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
numai hotzi
+8
Stie baaa...Credeti voi ca nu stieee....E vorba de istoria gansterilor..
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
sah mutarea doi @ numai hotzi
+10
Traiasca Unirea si nu va sta nimeni in calea poporului roman.
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Învaţă să fii respectat!
+8
Dacă nu vom fi UNIŢI - şi să arătăm asta- prin implementarea unei democraţii reale prin alegerea la toate eşaloanele pe cei mai buni şi patrioţi dintre noi, care să ceară şi să aprecieze aceleaşi atribute colaboratorilor lor, bază a dezvoltării societăţii în ansamblul ei, ''pas cu pas'', noi românii ne vom pierde până şi identitatea. Nimeni nu apreciază ceea ce nu are a aprecia. Dovada o avem, iată, şi în această mistificare a istoriei noastre făcută de acest reprezentant al unui ''aliat''în care ne-am pus speranţe de mai bine de o jumătate de veac. Suntem pentru el un ''nimeni'' despre care poate vorbi oricum, ca despre o slugă. Şi suntem totuşi un popor numeros. Alţii, mai puţini numeroşi, se bucură de mai mult respect.
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
IQ100 @ Învaţă să fii respectat!
+4
pt ca s-au BATUT, chiar daca au pierdut
Publicat Marţi, 30 august 2016
+Răspunde
Recomandate
Medicii resping privilegiile propuse de guvern
Publicat acum 19 ore şi 54 minute
De opt ori pe lângă sfârșitul lumii
Publicat acum 18 ore şi 38 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 3 ore şi 25 minute
Andrei Marga

Cum cei mai mulți se consideră creștini, se poate spune că, în Europa, creștinismul este mai mult decât viziune - este însuși mediul formării și referința fundamentală. Pot fi însă luate în serios partidele și persoanele care-și afișează adesea cu emfază afilierea?

Andrei MargaPublicat acum 14 ore şi 7 minute