Augustin Lazăr, despre înregistrările cu unii procurori

Procurorul general Augustin Lazăr, a declarat, joi, referindu-se la înregistrările apărute în spațiul public cu unii procurori, că cineva s-ar bucura „să arunce anatema asupra întregii justiții”, să arate că nu funcționează corect, menționând că în cazul unor abateri există proceduri disciplinare de verificare.

„Eu aș zice să nu generalizăm, fiindcă Inspecția Judiciara verifică anumite lucruri și se va pronunța.(…) Fiecare caz particular reprezintă altceva. Sigur că cineva s-ar bucura să arunce anatema asupra întregii justiții, să arate ca Justiția nu funcționează corect, ceea ce nu e adevărat. Eu vă asigur că instituțiile justiției acționează exact după lege și dacă vreun procuror există suspiciunea că ar încălca legea, există proceduri disciplinare de verificat, proceduri penale care sunt în curs de verificare în orice situația”, a susținut Lazăr.

Întrebat totodată despre procurorul Cătălin Ceort, de la Parchetul General, care a fost pus de DNA sub control judiciar pentru luare de mită, Augustin Lazăr a declarat.”Eu vă pot spune doar atât, fără a intra în dosare care sunt în lucru, că integritatea va rămâne un principiu esențial al Ministerului Public. Am prelucrat această problemă împreună cu colegii. Toți colegii noștri știu că pentru a demonstra, pentru a efectua anchete, mai întâi trebuie să fii tu însuți integru, fără să fac nicio aluzie la vreo chestiune concretă. Dar procurorul trebuie să fie el însuși integru”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.