Augustin Lazăr, evaluări privind impactul asupra cooperării judiciare internaționale

Întrebat dacă sunt anchete în pericol ca urmare a rezultatului referendumului din Marea Britanie, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat: „Urmează să evaluăm. (…) În continuare se va face o evaluare de către autoritățile judiciare în ce măsură ar putea avea un impact asupra cooperării judiciare internaționale”, a declarat Augustin Lazăr, potrivit Agerpres.

Procurorul general al României va prezenta vineri în cadrul celui de-al XXX-lea Congres General al Uniunii Avocaților Europeni, desfășurat la Alba Iulia, un material despre „Schimbul de informații între autoritățile publice și cele juridice”.

„Cooperarea judiciară internațională este esențială în contextul în care România face parte din Uniunea Europeană și sunt diverse cauze care sunt de instrumentat împreună cu autorități din celelalte state membre. O parte a cooperării judiciare o reprezintă această cooperare prin schimbul de informații, care trebuie să fie prompt și care ar trebui să aibă un caracter preventiv, mai ales în cazul unor infracțiuni mai grave, cum sunt terorismul, infracțiuni transfrontaliere etc”, a spus Lazăr.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.