Aurescu, la o reuniune a miniștrilor de Externe din UE

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (Consiliul Afaceri Externe — CAE), care se va desfășura la Luxemburg, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Conform sursei citate, discuțiile miniștrilor de externe se vor concentra pe relațiile Uniunii Europene cu statele din America Latină și Caraibi, inclusiv în perspectiva pregătirii summit-ului UE-CELAC (Comunitatea statelor din America Latină și Caraibi), care se va desfășura la Bruxelles, la 10-11 iunie 2015.

„În acest context, vor fi abordate și relațiile UE-Cuba și va fi reafirmat sprijinul politic pentru guvernul columbian, salutând progresele recente înregistrate în cadrul procesului de pace. Vor fi analizate opțiuni de acțiune a UE în sprijinirea eforturilor internaționale de soluționare a crizei din Libia. Miniștrii europeni vor avea un schimb de opinii privind evoluțiile îngrijorătoare din Yemen și impactul acestora asupra securității regionale. De asemenea, va fi salutat acordul din 2 aprilie 2015, de la Lausanne, și implicațiile acestuia asupra parametrilor Planului Comun de Acțiune în dosarul nuclear iranian”, se mai precizează în comunicatul citat.

Potrivit MAE, în marja CAE, ministrul Bogdan Aurescu va participa la reuniunile Grupului de prieteni ai Georgiei, respectiv a Grupului de prieteni ai Bosniei și Herțegovina, precum și la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), care va prilejui un schimb amplu de opinii cu omologii din statele partenere PaE în pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic, care se va desfășura la Riga, la 21-22 mai 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.