„Auschwitz 70 de ani. Alive Tvr Cluj”

TVR Cluj și Libris Editorial organizează luni, 3 iulie, ora 18.00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, evenimentul de lansare a cărții “Auschwitz 70 de ani. Alive Tvr Cluj”.

Volumul inaugurează seria proiectelor TVR Cluj reunite sub denumirea “TVR de colecție” care-și propune să aducă Arhiva de Aur pe rafturile bibliotecilor.
Cărțile incluse în acest demers vor transpune în plan editorial materialele video realizate de TVR.

Volumul ALive Tvr Cluj – Auschwitz 70 de ani, reunește, în paginile sale, transcrierea mărturiilor a șase supraviețuitori ai Holocaustului, intervievați de Thea Haimovitz, precum și a dialogurilor moderate de Sebesi Karen, realizate chiar în imediata apropiere a barăcilor de la Auschwitz și transmise în direct. Nu în ultimul rând, trebuie amintiți și cei care au elaborat întregul concept jurnalistic și au coordonat acest proiect media, unic în istoria TVR: Emilia Avram și Adrian Rozenberg, producătorii programului, precum și Mihaiela Ilea și Cristina Berceanu, co- ordonatorii transmisiilor din Studioul TVR Cluj.

„Volumul de față reunește materialele unei inițiative în premieră în România. Ea a fost asumată de directorul Romeo Couți și colaboratorii săi de la Televiziunea Română – Studioul Teritorial Cluj, și constă în a transmite, cu asistență cât se poate de calificată, celebrarea a 70 de ani de la eliberarea, de către trupele sovietice, în cadrul acțiunilor aliaților din Cel de Al Doilea Război Mondial, a celui mai sinistru dintre lagărele de exterminare organizate de naziști în Europa Centrală și Răsăriteană. În cuprinsul volumului cititorul găsește atât mărturii ale unor supraviețuitori, cât și transmisiunile efective realizate de la Oswiecin – Auschwitz, inclusiv de la ceremoniile oficiale ale celebrării internaționale”, spune Romeo Couți, jurnalist TV senior, coordonator proiect “Mărturii din infernul Holocaustului”.

Invitați la eveniment sunt Andrei Marga, diplomat, filosof, profesor universitar; Ladislau Gyemant, profesor universitar dr. Carol Iancu, istoric; Raluca Moldovan, lect. univ.; Tibori Szabo Zoltan, conf. univ.dr.; Lucian Nastasă-Kovacs, director Muzeul de Artă Cluj; Romeo Couți, jurnalist TVR Cluj, coordonatorul volumului; Virgil Oniţă, administrator Grupul de Firme Libris

Moderatori vor fi Thea Haimovitz, TVR Cluj și Sebesi Karen, TVR Cluj

Volumul este disponibil pe librăria online Libris.ro, telefon: 0268 477 799, e-mail: editura@libris.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.