Numărul victimelor din camionul morții, mai mare decât se estimase

Peste 70 de cadavre ale unor imigranți au fost scoase din camionul descoperit joi pe o autostradă din Austria, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului austriac de Interne, citat de agenții de presă străine.

Ministerul austriac de Interne a anunţat vineri dimineaţă că 71 de cadavre au fost găsite în camion, după ce iniţial s-a estimat că în vehicul că s-ar afla între 20 şi 50 de cadavre. Stabilirea exactă a numărului acestora a fost îngreunată de starea de descompunere a cadavrelor.

Anchetatorii au recuperat cadavrele imigranților în noaptea de joi spre vineri, confirmând că printre victime se află și copii și femei. Oamenii ar fi murit asfixiați. Momentan nu au fost oferite informații în legătură cu identitățile, vârstele și țările de origine ale persoanelor descoperite în camion.

Camionul groazei a fost găsit joi, parcat pe o bandă de staţionare, pe o autostradă din landul Burgenland. Camionul avea plăcuţe cu numere provizorii din Ungaria, iar pe remorcă era inscripţionat numele unei firme din Slovacia.

Ministerul român de Externe (MAE) a transmis joi seara că, potrivit informaţiilor obţinute până la acel moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. „În urma demersurilor întreprinse pe lângă poliţia austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii. Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz. Totodată, conform primelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetăţean român”, se arăta într-un comunicat al MAE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.