Autobuz deturnat în Norvegia: Trei oameni, asasinaţi

Trei persoane au fost ucise luni după deturnarea unui autobuz de către un necunoscut înarmat cu un cuțit în vestul Norvegiei, a anunțat poliția.

Suspectul a fost arestat după atac.

Presupusul autor al atacului, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani de origine străină, a fost arestat, a declarat unul dintre şefii poliţiei norvegiene, Joern Lasse Foerde Refsnes.

Identitatea presupusului autor al atacului, care ar fi fost rănit în incident, nu a fost dezvăluită. 

Autoritățile au primit la început rapoarte despre răniți în legătură cu un accident de autobuz și pompierii au fost primii care au ajuns la fața locului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Odd Arne Solvag. El a adăugat ei l-au arestat pe suspect, predat ulterior poliției.

„Pentru moment, nu am nicio informație care să indice prezența altor persoane în afară de cele trei victime” la bordul autobuzului, a declarat la rândul său Joern Lasse Foerde Refsnes, un responsabil al poliției, la canalul TV2 Nyhetskanalenspus.

Identitatea suspectului, și el rănit potrivit mai multor media norvegiene, și motivul atacului nu au fost clarificate încă.

Autobuzul asigura legătura între regiunea muntoasă Valdres, cunoscută pentru schi, și Oslo.

Poliția din Oslo era pregătită să trimită la fața locului o unitate antiteroristă la bordul unui elicopter al armatei, dar a anulat desfășurarea după ce a fost anunțată că suspectul a fost arestat.

„Situația era foarte neclară. Ne-au spus doar că era un bărbat în autobuz care a deturnat autobuzul și l-a rănit pe șofer. Acesta a fost primul mesaj pe care l-am primit”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Oslo Andre Krakenes.

Crimele multiple sunt rare în Norvegia, deși țara a fost șocată de cel mai grav masacru în timp de pace în urmă cu doi ani, când un extremist de dreapta a ucis 77 de persoane într-un dublu atac cu bombă și mitralieră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.