Autocar cu turiști români, răsturnat în Bulgaria

Un autocar în care se aflau turiști români care se întorcea din Turcia s-a răsturnat în Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo. În urma accidentului, o persoană a murit, iar alte cinci sunt grav rănite.

Răniţii au fost transportaţi la spitale din Bulgaria. În autocar se aflau 25 de pasageri români, care se întorceau dintr-o vacanţă petrecută în Turcia, la Kusadasi.

UPDATE Ministerul de Interne anunță că Poliţia Română a efectuat primele verificări în ţară privind firma transportatoare, şoferii şi autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidenţiate probleme din punct de vedere al avizelor şi atestatelor prevăzute de legislaţia română.

Autocarul avea doi şoferi, care conduceau cu schimbul și aparţine firmei Camira Eurotrans, ce are ca obiect de activitate transportul terestru de călători.

Autocarul a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat într-o zonă muntoasă din Bulgaria, în Pasul Republika.

„Din primele informaţii furnizate de către reprezentanţii autorităţilor bulgare, rezultă că autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat. În urma impactului, a rezultat un mort, cinci răniţi grav, precum şi alte persoane cu răni uşoare”, precizează Ministerul român de Interne într-un comunicat transmis duminică.

Trei elicoptere SMURD vor aduce în ţară şase dintre răniţi, dintre care cei cinci în stare gravă. Potrivit presei bulgare, doi dintre răniţii în stare gravă sunt supuşi unor intervenţii chirurgicale la un spital din Veliko Târnovo, urmând să fie transportaţi în România după ce vor fi stabilizaţi. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică, pentru Agerpres, că au fost trimise două elicoptere către locul unde s-a produs accidentul din Bulgaria și un al treilea elicopter este „în pregătire”.

Arafat a precizat că este vorba de doi pacienți în stare critică, cu leziuni cranio-cerebrale, încă „doi-trei răniți grav” și un altul rănit mai ușor, dar care necesită, totuși, transport.

Raed Arafat a mai spus că doi pacienți vor fi aduși la Spitalul Floreasca, urmând ca celelalte victime ale accidentului să fie transportate la un alt spital, care nu a fost încă stabilit.

Presa bulgară scrie, citând autoritățile, că persoana decedată este o femeie în vârstă de 27 de ani.

Conform agenției bulgare Focus, autocarul era condus de un cetățean român de 44 de ani.

Șoferul autocarului a fost supus unui test pentru depistarea consumului de băuturi alcoolice, care a ieșit negativ. În prezent, se efectuează teste pentru depistarea în organismul său a altor substanțe chimice. A fost declanșată o anchetă pentru stabilirea cauzelor accidentului, transmite agenția Focus.

Marian Nedelescu, președintele fondator al Asociației Victimelor Circulației, martor al accientului, a declarat că autocarul este înregistrat în București.

”Am ajuns la fața locului, între timp veniseră cei de la Salvare. Sunt cinci răniți grav și câțiva răniți ușor. A decedat o singură persoană. Într-o curbă deosebit de periculoasă, la câțiva metri de locul unde s-a produs accidentul există un monument în memoria altor șase victime din Bulgaria care au murit în același loc. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul s-a întors cu spatele la curbă. Era o ploaie puternică, carosabilul umed și puțină ceață. Balustrada a fost lovită de mai multe ori. Multe dintre sistemele de prindere au fost prinse invers, dar din ce am observat a fost destul de bine fixată balustrada că altfel ajungeau în prăpastie. Una dintre persoanele rănite a fost aruncată pe geam în prăpastie. A fost luată cu targa”, a declarat Nedelescu pentru B1 TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.