Plan de ultimă oră al lui Dragnea: „Unii se vor supăra”

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, marți, la Călăraşi, că a discutat cu premierul Mihai Tudose despre înfiinţarea unei Case române de comerţ, care ar urma să se constituie în maximum o lună.

„Am vorbit cu premierul şi în foarte scurt timp vom înfiinţa o Casă română de comerţ, o companie de stat care să înceapă să se implice în relaţiile şi de import-export şi de preluare a produselor agricole şi legumicole şi zootehnice. De exemplu, sunt foarte multe cereri de miei, de oi din diverse ţări, din Golf, sunt solicitări mari din China, de cantităţi uriaşe de carne”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a apreciat că este aproape imposibil ca un trader să vină să „se plimbe” prin România şi să găsească o sută de mii de capete sau două sute de mii de capete de oi sau de miei.

„Această Casă de comerţ va deveni un actor important în acest domeniu – unii se vor supăra – dar interesul nostru este al producătorilor români. Va fi înfiinţată în maximum o lună , să vedem dacă e nevoie de HG sau de lege”, a spus Dragnea.

Dragnea: Avem producții istorice

Liderul PSD a mai povestit marți că România a avut anul acesta „producții istorice”

„Avem producții istorice în 2017, în România. La grâu, secară și triticale s-a depășit o producție de 10 milioane ce tone, ceea ce nu s-a mai reușit până acum în România. La rapiță sunt 1,7 milioane de tone, cea mai mare producție din istoria acestei țări. De asemenea, la mazăre avem 300.000 de tone, iar producția la orz și orzoiacă este cea mai mare din ultimii 23 ani ani”, a precizat Dragnea.

Acesta a susținut că nu numai vremea „foarte bună pentru agricultură”, a contribuit la aceste producții, ci și subvențiile alocate la timp către fermieri.

„Sigur că a fost o vreme foarte bună pentru agricultură, dar faptul că MADR a alocat subvențiile la timp până la finalului lunii martie și faptul că fermierii au putut beneficia de acești bani, și vorbim de bani serioși — 2,7 miliarde de euro — din care 2,2 miliarde de euro de la UE, bani care au intrat efectiv în România, s-a ajuns în situația în care în mai multe zone băncile îi căutau pe fermieri, pentru că fermierii nu au mai fost la bănci, nu au mai avut nevoie, pentru că au avut banii la timp”, a spus Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.