Ministrul Bogdan Aurescu, pledoarie pentru TTIP și invesțiile americane

România s-a angajat pe un drum al creșterii constante și ar putea deveni una dintre destinațiile importante pentru investițiile americane, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, la conferința despre Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP), transmite AGERPRES.

Potrivit acestuia, Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții „va da un impuls investițiilor”.

„România s-a angajat pe un drum al creșterii constante și sperăm să devenim una dintre destinațiile cele mai importante pentru investițiile americane”, a menționat Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe al României a subliniat că parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții va stimula comerțul și în sectorul energetic, adăugând că criza din Ucraina a evidențiat necesitatea diversificării surselor de aprovizionare în sectorul energetic. Totodată, Aurescu a menționat că TTIP înseamnă „o adâncire a relațiilor transatlantice”.

Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP — Transatlantic Trade and Investment Partnership) este cel mai mare tratat comercial și de investiții negociat vreodată atât de Statele Unite ale Americii, cât și de Uniunea Europeană, menit să sporească prosperitatea celor doi parteneri.

Varianta sa pentru spațiul pacific, TPP (Trans Pacific Partnership), tratat negociat între SUA și partenerii săi din zona Asia-Pacific, a fost aprobat la finalul lui septembrie 2015, oferind motivația unei negocieri mai accelerate și în cazul TTIP. Tratatul transatlantic se află în momentul de față într-o fază decisivă a negocierilor între cei doi mari parteneri și actori comerciali, SUA și UE, care împreună au peste 800 de milioane de locuitori și acoperă circa jumătate din PIB-ul planetei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.