Percheziții la sediul Guvernului și la Ministerul Justiției

Procurorii anticorupție de la Chișinău efectuează, luni, mai multe percheziții la sediile Guvernului și Ministerului de Justiție, în cadrul unor dosare de corupție și trafic de influență, a anunțat Centrul Național Anticorupție, relatează site-ul agora.md.
„Este vorba despre mai multe dosare de corupţie şi trafic de influenţă în care sunt vizaţi angajaţi ai ministerelor Justiţiei şi Educaţiei, notari, dar şi reprezentanţi ai unor birouri de traduceri. Aceste persoane sunt suspectate de perfectarea ilegală a unor acte pentru cetăţeni moldoveni şi străini. Cu alte amănunte vom reveni pe parcursul operaţiunii”, a declarat Angela Starinschi, șefa serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție.
Ministerul Justiției a anunțat că facilitează colaborarea și oferă asistență procurorilor.
„Este un act de percheziție, pentru că au fost semnale de existență a unei bănuieli rezonabile în privința unor acte de corupție. Noi oferim asistența și susținerea maximă cu toată deschiderea, să se verifice împrejurările de către instituțiile abilitate. Noi suntem interesați să păstrăm instituția curată și în serviciul cetățeanului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Justiției, Rodion Guștiuc.
Ultimele percheziții anticorupție la Guvern au avut loc la finele lunii aprilie, când a fost reținut ministrul Transporturilor de atunci, Iurie Chirinciuc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.