Autorităţile australiene, ghid pentru evitarea atacurilor cu maşina

Autorităţile australiene au publicat duminică un ghid pentru a evita atacurile cu maşină în locuri publice, după atacurile sângeroase de acest tip, precum cel de la Nisa, Berlin, Londra şi Barcelona, relatează AFP.

Guvernul australian a comandat un raport privind măsurile de precauţie care trebuie luate după atentatul de la Nisa, soldat cu 86 de morţi.

„Aşa cum am văzut în cazul evenimentelor tragice de la Paris, Londra, Berlin şi Barcelona, teroriştii continuă să vizeze locurile frecventate”, a declarat premierul Malcolm Turnbull, într-un comunicat.

Ghidul le este destinat organizatorilor de evenimente şi autorităţile locale. Documentul oferă sfaturi pentru evaluarea vulnerabilităţii spaţiilor şi pentru a îmbunătăţi măsurile de protecţie.

Printre acţiunile recomandate se numără instalarea de bariere, de amere, plantarea de arbori sau amplasarea de statui, precum şi prezenţa angajaţilor pregătiţi să reacţioneze rapid.

„Putem pune blocuri de beton, scaune, opere de artă, scări, jardiniere cu flori”, a explicat Turnbull. “Totul poate fi foarte discret”, a adăugat el.

Australia a ridicat nivelul de alertă teroristă în septembrie 2014, din cauza riscului de atentate organizate de grupări precum Statul Islamic.

De atunci, 12 atentate au fost dejucate, iar 70 de persoane au fost inculpate. Autorităţile nu au reuşit, însă, să evite alte atacuri, precum o luare de ostatici într-o cafenea din Sydney, în decembrie 2014. Doi ostatici şi autorul au fost ucişi atunci.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.