×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 27 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:49
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Autorităţile australiene, ghid pentru evitarea atacurilor cu maşina

Autorităţile australiene au publicat duminică un ghid pentru a evita atacurile cu maşină în locuri publice, după atacurile sângeroase de acest tip, precum cel de la Nisa, Berlin, Londra şi Barcelona, relatează AFP.

Guvernul australian a comandat un raport privind măsurile de precauţie care trebuie luate după atentatul de la Nisa, soldat cu 86 de morţi.

„Aşa cum am văzut în cazul evenimentelor tragice de la Paris, Londra, Berlin şi Barcelona, teroriştii continuă să vizeze locurile frecventate”, a declarat premierul Malcolm Turnbull, într-un comunicat.

Ghidul le este destinat organizatorilor de evenimente şi autorităţile locale. Documentul oferă sfaturi pentru evaluarea vulnerabilităţii spaţiilor şi pentru a îmbunătăţi măsurile de protecţie.

Printre acţiunile recomandate se numără instalarea de bariere, de amere, plantarea de arbori sau amplasarea de statui, precum şi prezenţa angajaţilor pregătiţi să reacţioneze rapid.

„Putem pune blocuri de beton, scaune, opere de artă, scări, jardiniere cu flori”, a explicat Turnbull. “Totul poate fi foarte discret”, a adăugat el.

Australia a ridicat nivelul de alertă teroristă în septembrie 2014, din cauza riscului de atentate organizate de grupări precum Statul Islamic.

De atunci, 12 atentate au fost dejucate, iar 70 de persoane au fost inculpate. Autorităţile nu au reuşit, însă, să evite alte atacuri, precum o luare de ostatici într-o cafenea din Sydney, în decembrie 2014. Doi ostatici şi autorul au fost ucişi atunci.

(R.C.)Publicat Duminică, 20 august 2017
766
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Dragos
0
Gata.... Acum am scapat de alte atentate... Cat de subtire in gandire pot fi unii... Vai de noi cetatenii cu asemenea idioti in functii...
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
+1
Ghid pentru autoritatile australiene & co. A nu se mai ataca si bombarda nici o tara araba. A nu se mai comite genocide. A nu se mai provoca saracia si bolile. Si n-or sa mai fie nici imigranti, nici fanatizati. Punct. Si reconstruiti tarile-victime ale fanatismului american ... în cautare de surse de energie ... pe cale pasnica, prin exportul loviturilor de stat si razboaielor civile, nu-i asa !
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Clauză
Publicat acum 13 ore şi 35 minute
Ce a aflat Tudose dimineață
Publicat acum 6 ore şi 19 minute
Procurorul general: Este fără precedent
Publicat acum 8 ore şi 45 minute
36.419 mandate de ascultare emise în 12 ani
Publicat acum 4 ore şi 16 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 6 minute