Autorităţile separatiste anunţă că „armistițiul la Donețk, practic, nu mai există”

Armistițiul s-a terminat de fapt în urmă cu două zile, a declarat miercuri pentru Ria Novosti ‘prim-vicepremierul’ autoproclamatei ‘republici populare’ Donețk, Andrei Purghin, potrivit Agerpres.

‘Eu cred că nu există niciun armistițiu. Sunt utilizate intens arme grele. Patru din cele opt cartiere din Donețk sunt bombardate în mod constant. Recent un proiectil a lovit un autobuz plin cu pasageri’, a declarat Purghin, sugerând responsabilitatea forțelor ucrainene pentru încălcarea acordului de încetare a focului intrat în vigoare la 5 septembrie, în aceeași zi în care a fost semnat la Minsk.

Cu toate acestea, liderul separatist a pledat pentru continuarea dialogului cu autoritățile de la Kiev. ‘Cred că procesul de negocieri ar trebui să continue. Fără un proces de negocieri, nu va exista niciun rezultat, fie și pe o temă de nivel minim’, a pledat ‘prim-vicepremierul’ republicii Donețk.

În același context, el a subliniat că în virtutea acordului de la Minsk a început un proces real de schimb de prizonieri între armata ucraineană și rebeli.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.