×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 29 iunie 2017, 01:37
EUR (€)
-0.0067 ↘
4.5563 RON
USD ($)
-0.0408 ↘
4.0114 RON
• • •
Autostrada Bucureşti-Ploieşti, finalizată pe 20 iulie. Constructorii penalizaţi cu 15 mil. de lei

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul va aplica penalităţi de 15 milioane lei firmelor care au depăşit termenul de execuţie a lucrărilor la autostrada București-Ploiești, iar banii vor fi folosiţi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile. Ministrul Transporturilor a fost asigurat că lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti vor fi încheiate până la 20 iulie.

Victor Ponta a verificat personal, joi, cum decurg lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Premierul a spus că primul tronson este gata şi i se poate da drumul curând, iar pe celelalte tronsoane va merge împreună cu ministrul Transporturilor, secretarul de stat şi şeful CNADNR ca să vedem ce probleme mai sunt.

"Vreau să le luăm banii celor care sunt de vină pentru depăşirea termenul de execuţie a lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti. Înţeleg că este vorba de 15 milioane de lei penalităţi. Am şi găsit ce o să facem cu ei, îi dăm bolnavilor cu boli incurabile care ne-au transmis un apel disperat. Îmi doresc să se termine această autostradă", a spus Victor Ponta.

Penalităţile vor fi aplicate firmelor Euroconstruct, 11 milioane lei, Paco, 4 milioane lei şi UMB, 17.000 lei.

Victor Ponta a arătat că lucrările sunt întârziate şi din cauză că "băieţii deştepţi" au aflat dinainte traseul autostrăzii şi au cumpărat mai multe proprietăţi, cerând acum despăgubiri. Ponta a precizat însă că Executivul va recurge la exproprieri pentru rapiditatea lucrărilor, iar proprietarii vor avea dreptul să acţioneze statul în judecată.

Ministrul Transporturilor a fost asigurat că lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti vor fi încheiate până la 20 iulie.

Premierul a anunţat totodată că a cerut Corpului de Control să verifice, săptămâna viitoare, şi alte lucrări întârziate la construcţia de autostrăzi.

Primul termen de dare în folosinţă a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a fost 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori.

Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa. Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.

Mihail Başulescu a fost demis marţi de la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, spunând că decizia a fost luată din cauza întârzierilor înregistraten derularea lucrărilor de construcţie a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Director general a fost numit Mircea Pop, anterior director în CNADNR.

Publicat Joi, 05 iulie 2012
3506
 | 2
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Centrul Atenţiei
alarm off
Fotografiile bunicilor
26 articole/ Actualizat Duminică, 25 iunie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
132 articole/ Actualizat acum 15 ore şi 49 minute
Ioan Buduca

Nu cred că sunt mulți pesediștii care, citind sau răsfoind programul lor de guvernare, au înțeles în ce afacere ne aflăm cu acest proiect de țară.

Ioan BuducaPublicat acum 5 ore şi 55 minute