×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 26 februarie 2017, 21:11
EUR (€)
+0.0039 ↗
4.4654 RON
USD ($)
-0.0016 ↘
4.0203 RON
• • •
Autostrada Bucureşti-Ploieşti, finalizată pe 20 iulie. Constructorii penalizaţi cu 15 mil. de lei

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că Guvernul va aplica penalităţi de 15 milioane lei firmelor care au depăşit termenul de execuţie a lucrărilor la autostrada București-Ploiești, iar banii vor fi folosiţi pentru programele speciale destinate persoanelor cu boli incurabile. Ministrul Transporturilor a fost asigurat că lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti vor fi încheiate până la 20 iulie.

Victor Ponta a verificat personal, joi, cum decurg lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti. Premierul a spus că primul tronson este gata şi i se poate da drumul curând, iar pe celelalte tronsoane va merge împreună cu ministrul Transporturilor, secretarul de stat şi şeful CNADNR ca să vedem ce probleme mai sunt.

"Vreau să le luăm banii celor care sunt de vină pentru depăşirea termenul de execuţie a lucrărilor la autostrada Bucureşti-Ploieşti. Înţeleg că este vorba de 15 milioane de lei penalităţi. Am şi găsit ce o să facem cu ei, îi dăm bolnavilor cu boli incurabile care ne-au transmis un apel disperat. Îmi doresc să se termine această autostradă", a spus Victor Ponta.

Penalităţile vor fi aplicate firmelor Euroconstruct, 11 milioane lei, Paco, 4 milioane lei şi UMB, 17.000 lei.

Victor Ponta a arătat că lucrările sunt întârziate şi din cauză că "băieţii deştepţi" au aflat dinainte traseul autostrăzii şi au cumpărat mai multe proprietăţi, cerând acum despăgubiri. Ponta a precizat însă că Executivul va recurge la exproprieri pentru rapiditatea lucrărilor, iar proprietarii vor avea dreptul să acţioneze statul în judecată.

Ministrul Transporturilor a fost asigurat că lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti vor fi încheiate până la 20 iulie.

Premierul a anunţat totodată că a cerut Corpului de Control să verifice, săptămâna viitoare, şi alte lucrări întârziate la construcţia de autostrăzi.

Primul termen de dare în folosinţă a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a fost 2010, finalizarea fiind amânată de mai multe ori.

Lucrările la autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa. Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.

Mihail Başulescu a fost demis marţi de la conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, spunând că decizia a fost luată din cauza întârzierilor înregistraten derularea lucrărilor de construcţie a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.

Director general a fost numit Mircea Pop, anterior director în CNADNR.

Publicat Joi, 05 iulie 2012
3497
 | 2
 | 1
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Recomandate
Publicitatea - comerț sau armă politică
Publicat acum 7 ore şi 21 minute
Un club închis și amenzi de peste 120.000 lei
Publicat acum 9 ore şi 3 minute
Marea afacere a autocolonizării Europei
Publicat acum 23 ore şi 50 minute
Cum mai pedepsește Trump presa
Publicat acum 9 ore şi 50 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Iohannis şi tunul FDGR
13 articole/ Actualizat Miercuri, 22 februarie 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
6 articole/ Actualizat Sâmbătă, 25 februarie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
3 articole/ Actualizat acum 12 ore şi 52 minute
alarm off
România din Piaţa Chibrit
61 articole/ Actualizat Vineri, 24 februarie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
99 articole/ Actualizat Joi, 23 februarie 2017
Simona Popescu

Umblă un zvon cum că generalul Căpşună va fi numit în funcţia deținută până de curând de Florian Coldea. Şi că acesta s-ar fi ocupat şi de ofiţerii conspirați ai Serviciului.

Simona PopescuPublicat acum 2 ore şi 11 minute