Avalanşă de bombe politice peste România. Urmează cele atomice?

Deasupra României cade, de vreo cîteva zeci de ore, un covor de bombe ca la Dresda, în 1945, ce-i drept nu militare, ci politice, dar suficiente pentru a zgudui întreaga țară.

Informațiile explozive se succed cu o rapiditate stupefiantă; avem întrebări, dar nimeni nu ne dă răspunsuri, începând cu președintele, care pare abia trezit din somn.

– Directorul SIE, omologul CIA, își dă, ieri, o demisie-șoc, luînd pe toată lumea prin surprindere, demisie pe care nici nu catadicsește să o prezinte personal președintelui, ci o livrează prin curier.
– Lipsește motivația, care vine, aiuritor, de la un membru al Comisiei SIE, ”caz de boală”, deși respectiva comisie are cu totul alte atribuții.
– Teza căderii spontane la pat e anulată de informațiile că directorul SIE fusese, dimineața, la facultatea unde predă.
Zeci de speculații, nicio informație oficială, cît de cît concretă.

– Deși e programată o ședință a CSAT cu puncte importante pe ordinea de zi, nr.1 și 2 din SRI dispar din țară într-o așa zisă misiune și lipsesc de la ședință.

– Liberalul Ludovic Orban, unul dintre ultimii mohicani ai liberalismului din PNL, iese la rampă cu acuzații grave la adresa guvernului, a DNA, DIICOT și ANAF, susținînd că acestea au misiunea să lichideze capitalul românesc în favoarea celui străin.

– Sebastian Ghiță intră seara pe TV și acuză un director de ziar, Sabin Orcan, că e implicat în organizarea operațiunii Black Cube. În loc să reclame dovezi, inclusiv cu amenințarea justiției, realizatorul opinează că Ghiță a băut sau fumat ceva înainte de emisiune. – Patronul ziarului amintit se numără printre cei suspectați, în media, că au declanșat operațiunea Black Cube.

– Același Sebastian Ghiță merge azi la Parchetul General și se autodenunță că a fost complice, alături de persoane cu funcții în stat, la falsificarea, în 2012, a unui document oficial care releva că Laura Kovesi a plagiat în teza de doctorat, astfel că șefa DNA a fost albită, cu știrea ei.

– Traian Băsescu intervine prin telefon la RTV și confirmă informațiile lui Ghiță, susținînd că șefa DNA a fost sprijinită și de Coldea.

– Mai mult, el o acuză pe Kovesi că, în cursul acestui an, a amenințat un demnitar din guvern, prin telefonul operativ, că îl va aresta dacă relansează ancheta privind plagiatul ei.

– Fostul președinte mai spune că Florian Coldea și Laura Kovesi vor să elimine toate personajele care au cunoștință de anumite dedesubturi ale statului, dar, afirmă el, ”se înșeală”.
– Băsescu afirmă că vor ieși la iveală informații grave în cazul celor doi, inclusiv despre ”spălări de bani” și ”valize cu bani”?!!!

– Iohannis e prins de ziariști pe înserat și vorbește, senin, despre tenis!
– Mîine, președintele are proces la Pitești, în controversata chestiune a casei.

După covorul de bombe convenționale, stau să cadă și cele atomice!
Probabil chestie de zile!

http://inpolitics.ro/avalansa-de-bombe-politice-peste-romania-urmeaza-cele-atomice_18434418.html

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.