Avalanşă de traseişti în capitalele de judeţ

Ce partid conduce în topul candidaţilor traseişti. O mare surpriză pe lista neagră. Care sunt candidaţii aflaţi la al treilea sau al patrulea partid.

Oamenii noi” nu sunt deloc noi

SAR a dat publicităţii – ca şi la celelalte cicluri electorale – „lista neagră” a candidaţilor la primării. Lista cuprinde doar candidaţii din municipiile capitale de judeţ şi se referă la traseiştii politici, la cei cu probleme în justiţie şi la cei aflaţi în presupuse stadii de incompatibilitate. Am ales să prezentăm lista candidaţilor traseişti – şi aici lista nu este integrală, dar am completat-o noi cu multe nume – pentru că nimeni nu poate nega apartenenţa la mai multe partide. Conform cutumei stabilite în mass-media, se consideră traseist politicianul care se află cel puţin la al treilea partid. La al doilea partid se află în jur de 80% dintre candidaţi. Parcurgând numele candidaţilor traseişti din capitatele de judeţ, putem observa două aspecte deloc surprinzătoare: PMP şi M10, care se declară partide cu „oameni noi”, au candidaţi pe „lista traseiştilor”; ALDE este campioană la capitolul candidaţi traseişti. Surprinde la prima vedere faptul că PSD are un singur traseist pe listă, ţinând cont că a beneficiat din plin de „ordonanţa Dragnea”, cea care în 2014 a legalizat migraţia politică a aleşilor locali. Explicaţia este simplă: PSD stă foarte bine la primari şi candidaţi aflaţi la al doilea partid politic, iar candidaţii şi primarii social-democraţi care au trecut prin mai multe partide se regăsesc cu precădere la oraşe şi comune. Mai trebuie menţionat că o parte dintre candidaţi au devenit membri la un al treilea sau al patrulea partid, în această primăvară, când au înţeles că nu au şanse să candideze sub culorile grupării politice sub care se aflau. Şi mai mulţi sunt cei aflaţi la al doilea partid şi care au migrat doar pentru a obţine poziţia de candidat. Dăm doar două exemple: Gigi Chiru a trecut de la PNL la ALDE pentru a candida la Primăria Constanţa, Dumitru Pelican a plecat de la ALDE la PER, pentru a ataca o primărie de sector din Bucureşti.

Lista neagră” a traseiştilor

ALDE

Alexandru Băişanu (ALDE – Suceava) – PC, PSD, PNL

Eugen Durbacă (ALDE – Galaţi) – USD, PSD

Mircea Năstase (ALDE – Craiova ) – PNŢCD, PSD

Dragoş Ştefan (ALDE – Bacău) – PER, UNPR

Daniel Barbu (ALDE – Bucureşti) – Forţa Democrată, PNL

Dumitru Barbu ALDE (Târgovişte) – PRM, PSD

Graţiela Gabrielescu (ALDE – Ploieşti) – PUR, PNL

Alexandru Vladu (ALDE – Giurgiu) – PPDD, PSD

Ionel Gae (ALDE – Slobozia) – PSD, UNPR

PSRO

Maria Dragomir (PSRO – Călăraşi) – PSD, PPDD

Florentin Gust Băluşin (PSRO – Craiova) – PSD, PDL, PC

Iulian Aramă (PSRO – Galaţi) – PDL, PMP

Mircia Muntean (PSRO – Deva) – PNL, UNPR, PDL, PSD

Liliana Ciobanu (PSRO – Giurgiu) – ApR, PSD, PPDD

Mircia Giurgiu (PSRO – Cluj) – PDL, PSD

UNPR

Mihai Boghian (UNPR – Suceava) – PDL, PPDD

Camelia Bogdănici (UNPR – Iaşi) – PDL, PMP

Cătălin Cherecheş (UNPR – Baia Mare) – PSD, PNL

Florica Mara (UNPR – Alexandria) – PRM, PDL

PMP

Ionel Dinu (PMP – Giurgiu): PD, PSD, PNL

Radu Păros (PMP – Slobozia): PER, PDL

Cristinel Dugulescu (PMP – Timişoara): PDL, PPDD

Mihai Ţăbuleac (PMP – Botoşani) – PNL, PDL

PNL

Ovidiu Anghel (PNL – Buzău) – PSD, PDL, UNPR

Nistor Ciumarenco (PNL – Galaţi) – PNŢCD, PSD

Dan Cristian Popescu (PNL – Buc.sector 2) – PNŢCD, Forţa Civică

M10

Adrian Cherciu (M10 – Craiova) – PNL, PDL

Herţeg Călin Gheorghe (M10 – Baia Mare) – PDL, Noua Republică

Alin Seserman (indep. susţinut de M10 – Bistriţa) – PNŢCD, PNL, PDL

PND

Cristian Vladu (PND – Deva) – PSD, PD, Forţa Civică, PPDD

Gabriela Lola Anghel (PND – Ploieşti) – PNG, PPDD

PSD

Cătălin Potor (PSD – Alba Iulia) – PDL, PNL

PER

Mircea Gutău (PER – Vâlcea) – PDL, PNL

Partidul Maramureşenilor

Gheorghe Zoicaş (PM – Baia Mare) – PSD, PNL, PR

Notă: nu sunt consideraţi traseişti candidaţii care sunt la al treilea partid, dar unul dintre partide a rezultat din fuziunea altor două partide.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.