Avancronică cu nume şi cifre ameţitoare

Peste numai câteva ore, Astra Giurgiu o va întâlni, la Londra, în play-off-ul pentru Euro League, pe West Ham United. O avancronică, extrem de succintă, porneşte de la rezultatul de egalitate, 1-1, în tur, la Giurgiu, continuă cu cele 9 goluri încasate de astrali în două meciuri din campionat, cu Dinamo şi CFR Cluj, şi se încheie cu specificaţia că printre marile învinse ale giurgiuvenilor s-au numărat, anul trecut, Olimpique Lyon şi, surpriză, chiar West Ham United. Cam acestea ar fi principalele date cu ajutorul cărora s-ar putea încropi de o avancronică. Dar, dacă e să privim dincolo de ele şi ne oprim puţin asupra cifrelor strict financiare, ne apucă ameţeala: West Ham a cheltuit în vara acestui an peste 50 de milioane de euro pentru achiziţii, în timp ce Astra abia a făcut rost de 10.000 de euro ca să achiziţioneze un singur jucător, şi acela liber de contract. Altceva: din drepturile TV, Premier League a adunat şi a împărţit 10,5 miliarde de euro; din această exorbitantă sumă, ultima clasată a încasat 113 milioane; cât să fi câştigat, oare, West Ham, una dintre fruntaşele din Premier League? Altceva: între ehipele fotbalului mondial, West Ham este evaluată cu 274 de milione de euro, peste Atletico Madrid (266 milioane), AC Milan (207 milioane) şi Inter Milano (151 milioane). Mai este cazul să vorbim de evaluarea Astrei Giurgiu?! Şi totuşi, după un nesperat 1-1 la Giurgiu, după catastrofalele rezultate cu Dinamo şi CFR Cluj, după atâtea şi atâtea necazuri căzute pe capul celor de la Astra, care au pierdut între timp şi doi jucători de bază, Boldrin şi De Amorim, iubitorii de fotbal din România speră. Speră să se adeverească încă o dată proverbul cu buturuga mică şi carul mare. Dar va fi cumplit de greu, dacă nu chiar imposibil. Până una-alta, iată şi formaţiile probabile:

WEST HAM UNITED – Adrian – Byran, Reid, Collins, Antonio – Kouyate, Noble, Tore, Calleri, Valencia – Fletcher. Importante sunt însă şi rezervele, nume de nume în fotbalul european: Obiangboma, Poyet, Payet.

ASTRA GIURGIU – Silviu Lung – Vangjeli, Geraldo, Fabricio, J. Morais – Lovin, Săpunaru – Al. Ioniţă II, Takayuki, Teixeira – Alibec.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.