Avanpremieră în „Cotidianul” de la învestirea preşedintelui SUA

De la George Washington încoace, de-a lungul deceniilor din ce în ce mai amplă şi mai spectaculoasă, o ceremonie de inaugurare a marcat începutul mandatului de 4 ani al fiecărui preşedinte american. Ea a debutat acum 228 de ani, la 30 aprilie 1789, la New York, a zăbovit, apoi, mai bine de un deceniu la Philadelphia, în statul Pennsylvania, iar din 1801, de la primul mandat al lui Thomas Jefferson, renascentist şi autor al Declaraţiei de Independenţă a SUA de la 1776, a poposit şi a rămas până astăzi pe Dealul Capitoliului, la Washington, unde se află Congresul american. Ultima inaugurare prezidenţială, cea din vinerea de 20 ianuarie 2017 a acestei săptămâni, îl aduce la Casa Albă, la adresa: 1600 Pennsylvania Avenue NW, Washington, DC 20 500 (telefoane din România, pentru contacte 001- 202 456 1414, sau pentru programări de vizite 001- 202 456 2121), pe Donald John Trump, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Acum un an a început drumul cel lung al preşedintelui Trump din inima New Yorkului, de pe strada 58 şi 5 Avenue, către cea mai faimoasă adresă din America, la Washington. Un drum deloc ușor, plin de peripeţii personale, de capcanele otrăvite ale „corectitudinii politice” şi de stavilele letale ale establishment-ului liberal, îmbătrânit în toate relele din lume, dar şi de credinţa neclintită a fostului candidat, în virtuţile trecute şi viitoare ale compatrioţilor şi ţării sale.

Organizarea mega-spectacolului inaugurării prezidenţiale de la 19 şi 20 ianuarie a reprodus, “în mic”, strădania, eşecurile şi reuşitele din anul trecut ale cursei prezidenţiale. Cântăreţi americani reputaţi au declinat politicos invitaţia de a participa, Céline Dion, insistând că nu este vorba de „nimic personal”, nu-şi va părăsi joi seara publicul credincios ce-o aşteaptă la Caesars Palace, la Las Vegas, cu bilete cumpărate de 2-3 ani etc. Dar alţii, stele de primă mărime ale show-ului american, sunt prezenţi la inaugurare. În avanpremiera spectacolului de la Washington, al inaugurării prezidenţiale, „Cotidianul” oferă cititorilor săi câteva hit-uri ce vor fi interpretate acolo de unii dintre ei, de Lee Greenwood şi Toby Keith, cântăreţi de super-top ai muzicii country, şi de marea febleţe a Americii, de 16 ani, Jacqueline „Jackie” Evancho.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Radu Toma 73 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.