Avanpremieră „Taxi Blues” şi „Poveste din Bucovina”

Teatrul “Mignon” vă invită sâmbătă, 27 iulie, şi duminică, 28 iulie, la ora 20.30, la avanpremiera spectacolului „Taxi Blues”, de Ana-Maria Bamberger, cu Marius Bodochi şi Dan Tudor! Regia spectacolului este semnată de Dan Tudor, iar scenografia, de Doru Zanfir.

“Taxi Blues” aduce pe scenă povestea regelui Lear într-un context cu totul inedit: un mare actor român este exilat în Germania la volanul unui taxi. Blues-ul este balansul pe care acesta îl face între „a juca Lear în România” şi „a fi Lear în Germania”. Apariţia neaşteptată a unui personaj în staţia de taxi din Hamburg face ca povestea să devină extrem de amuzantă. Modul în care cele două personaje interacţionează va fi, desigur, deliciul publicului.

Vă veţi putea bucura de un spectacol cu trăiri extreme, interpreţii celor două roluri fiind ei înşişi doi artişti diferiţi ca structură, dar compatibili cu ideea spectacolului.

Marius Bodochi şi Dan Tudor

Spectacolul „Taxi Blues” a obţinut “Premiul pentru cel mai bun spectacol” (regia Dan Tudor) şi “Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină”, acordat ex-aequo actorilor Marius Bodochi şi Dan Tudor la “Festivalul Naţional de Comedie 2012”, de la Galaţi.

Dan Tudor a primit Premiul „Goange Marinescu” pentru regie şi Marius Bodochi a obţinut premiul pentru “Cel mai bun actor” la “Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio” de la Piteşti, 2012, unde „Taxi Blues” a fost declarat “Cel mai bun spectacol”.

Doina Lavric, Ana Pepine şi Paul Cimpoieru în Poveste din Bucovina

Cu o seară înainte de această avanpremieră, vineri 26 iulie, ora 20.30, Teatrul “Mignon” vă aşteaptă la spectacolul „Poveste din Bucovina”, cu Doina Fodor Lavric şi actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru.

„Unde se spun poveşti în casă, acolo-i Dumnezeu!”

Teatru-Concert cu cântece / des-cântece, în timp / răs-timp şi muzică românească arhaică cântată de Doina Fodor Lavric.

„Doina este făcută pentru cântec, nu născută. Înainte de a cânta, Doina săvârşeşte, evocă şi înţelege. Are loc o contopire între ea şi muzică, apoi transpune şi îi lasă pe alţii să înţeleagă…”, afirma Grigore Leşe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.