Avermaet şi munţii devastează clasamentele

Cea mai disputată etapă, cea dintre Limoges şi La Lioran,216 km, a bulversat clasamentele. De vină au fost câteva căţărări, spre finalul etapei, dar şi evadările a două grupuri care n-au mai fost prinse de pluton, aşa cum s-a întâmplat până acum. A fost mai întâi grupul G.Van Avermaet, T. Gendt, doi belgieni, şi ucrainianul A. Grivko. A urmat, peste aproximativ 20 de minute, desprinderea unui alt grup, S. Pauwels, R. Sicard, C. Gautier, F. Vachon, B. Huzarski şi R. Majka. Între primul grup şi al doilea se stabilizează un ecart de 2,5 – 3 minute. Între pluton şi primul grup, peste 12 minute!

Apar căţărările, Pas de Peyrol. În pluton cade Al. Vinokurov, femur rupt, Grivko nu mai face faţă şi pierde contactul cu Avermaet şi Gendt, din grupul doi se distanţează polonezii Majka şi Huzarski, Avermaet se detaşează de Gendt şi ia cursa pe cont propriu. Se trece şi peste Col de Parthus şi peste Col de Font de Cere. P. Sagan pierde masiv, Romain Bardet iniţiază o acţiune la care participă Quintana, Froome şi Pinot şi se mai recuperează din distanţa enormă faţă de Avermaet, care trece de unul singur linia de finiş. La peste 2 minute soseşte şi Gendt, apoi, la peste 5 minute restul celor implicaţi în evadări.

Clasamentul etapei

1. Greg Van Avermaet 5h 31` 36„

2. De Gendt la 2` 34„

3. R. Majka 5` o4„

4. J. Rodriguez 5` 04„

5. D. Martin 5` 07„

Cu timpul lui D. Martin au mai sosit R.Huzarski, J. Alaphilippe, C. Froome, N. Quintana, A Yeats, Van Gardesen.

Clasamentul general

1. Greg Van Avermaet 25h 34` 46„

2. J. Alaphilippe la 05` 11„

3. A. Valverde 05` 13„

4. J. Rodriques 05` 14„

5. C. Froome 05` 17„

Cu timpul lui Froome mai sunt nominalizaţi N. Quintana, W. Baraquil, F. Aru, P. Roland, D. Martin.

Azi se dispută etapa a 6-a, Arpajon sur Cere – Montauban,187 km.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.