Avertismentul lui Serghei Lavrov pentru UE, Bucureşti şi Chişinău

Ministrul rus de Externe a decis să prevină Uniunea Europeană: scenariul ucrainean, aplicat în RM, va avea consecințe distructive, transmite Jurnal.md.

„Sper din tot sufletul că Uniunea Europeană conștientizează că repetarea scenariului care a avut loc în Ucraina va avea consecințe distructive, pentru că în privința Republicii Moldova și Transnistriei se urzesc aceleași planuri”, a declarat diplomatul rus în cadrul unei lecții publice.

Totodată, Lavrov a accentuat că în cazul în care RM își va pierde statutul de neutralitate și „va fi absorbită de o altă țară”, atunci Transnistria „va avea dreptul să-și decidă singură viitorul”. „Și noi vom apăra această poziție”, a adăugat oficialul rus.

Ministrul rus de Externe a atins și ieri subiectul UE, menționând că Rusia nu are de gând să îndeplinească condițiile Occidentului în scopul ridicării sancțiunilor impuse Moscovei în legătură cu criza din estul Ucrainei.

Or, Serghei Lavrov și-a exprimat convingerea că sancțiunile occidentale sunt o încercare de a schimba punctul de vedere al Rusiei. „S-a observat, în repetate rânduri, atât prin declarații, cât și prin fapte, că adevăratul scop al restricțiilor este influențarea Rusiei pentru a o face să-și schimbe punctul de vedere în probleme-cheie”, crede Lavrov.

Oficialul de la Kremlin a mai spus că durata tensiunii dintre Rusia și UE depinde „de existența unor politicieni cu o viziune strategică globală”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.