Avertismentul MAE privind călătoriile în Bulgaria și în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe îi informează – printr-un comunicat de presă primit la redacţie – pe cetățenii români care doresc să călătorească în tranzit prin Bulgaria, cu destinația Grecia, că luni, 29 mai 2017, începând cu orele 10.00, în afara carosabilului din zona de acces către punctul de trecere a frontierei Kulata, situat la frontiera dintre Bulgaria și Grecia, se va desfășura un protest al Asociației Sindicale a Muncitorilor/Șoferilor din Transporturi din Republica Bulgaria, la care vor participa aproximativ 300 de persoane, șoferi profesioniști bulgari. Acestora li se vor alătura șoferii bulgari aflați în așteptare, în coloana de camioane, pe sensul de ieșire din Bulgaria, în ziua respectivă. Protestul va genera întârzieri și timpi de așteptare suplimentari, la specificul marfă al punctului de trecere Kulata.

În cazul în care negocierile dintre șoferi și reprezentanții autorităților bulgare competente vor eșua, există posibilitatea de a se ajunge la blocarea totală a circulației prin punctul de trecere a frontierei Kulata.

Cetățenilor români care vor efectua deplasări în perioada menționată spre Grecia, prin Kulata, li se recomandă să urmărească cu atenție situația din zona respectivă prin intermediul mediilor de informare sau să aleagă itinerarii ocolitoare prin celelalte puncte de trecere frontieră dintre Bulgaria și Grecia.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro/ și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Stelian Cornea 1092 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.