Avertismentul rușilor: Vestul se pregătește să își joace cartea în Republica Moldova

Maidanul din Ucraina s-ar putea repeta în Republica Moldova în cazul în care comuniștii obțin cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. ,,Lumea occidentală se pregătește să își joace cartea în Republica Moldova”, notează publicația rusă Pravda, citată de Infoprut.ro.

,,Moldovenii pot ieși în stradă. Au ieșit și în 2009, când partidul lui Voronin a obținut mai mult de 49% dintre voturi. Opoziția a strâns rândurile la Chișinău și a declarat alegerile invalide. Au fost ciocniri cu poliția. Și acest lucru se poate întâmpla cu siguranță din nou”, a declarat pentru Pravda reprezentantul unui centru pentru studii europene de la Moscova, Catherine Șumitskaia.

Șumitskaia a mai precizat că polarizarea societății din Republica Moldova în funcție de opțiunea de dezvoltare externă, fie spre Uniunea Europeană, fie spre Uniunea Vamală, este o premiză pentru viitoare confruntări stradale. ,,Acum și situația internațională este foarte tensionată, confruntarea este foarte acută și finalul necunoscut. Factorii umani sunt imprevizibili”, este de părere expertul rus.

Pe fondul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de pe 30 noiembrie, în tabăra comuniștilor de la Chișinău a fost lansată ipoteza organizării unor proteste similare cu cele din Ucraina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.