Avion al companiei Turkish Airlines, redirecționat

Un avion al companiei Turkish Airlines cu destinația Lisabona a fost redirecționat miercuri spre Istanbul, după ce la bord a fost găsit un bagaj neînsoțit, a anunțat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Avionul, ce efectua zborul TK1759, transporta spre Lisabona 170 de pasageri și șapte membri ai echipajului, a precizat reprezentanta Turkish Airlines, sub rezerva anonimatului. Toți pasagerii au fost preluați de un alt avion pentru a-și continua călătoria spre Lisabona.

Potrivit site-ului companiei Turkish Airlines, decolarea în cazul zborului TK1759 era programată pentru ora locală 11.45 (08.45 GMT). Nu se cunoaște deocamdată cât de departe ajunsese avionul înainte de a reveni la Istanbul. Autoritatea portugheză de control al traficului aerian a anunțat că avionul nu a intrat în spațiul aerian al Portugaliei.

Este pentru a treia oară într-o săptămână când un avion al companiei Turkish Airlines este nevoit să-și schimbe parcursul de zbor. Luni, un avion al Turkish Airlines ce efectua un zbor Istanbul — Sao Paulo a declarat stare de urgență și a aterizat la Casablanca. Serviciul de presă al Turkish Airlines a precizat că la toaletă a fost găsit un text care anunța prezența unei bombe în avion. În cele din urmă, avionul a aterizat fără probleme la Casablanca.

Duminică, un alt avion al companiei Turkish Airlines, ce efectua zborul Istanbul-Tokyo, a făcut obiectul unei alerte privind prezența unei bombe la bord. În avion nu a fost însă găsită nicio încărcătură explozivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.