Avion doborât în Siria, iar pilotul capturat de organizaţia Statul Islamic

Organizaţia teroristă Statul Islamic (SI) a doborât miercuri un avion militar al coaliţiei antijihadiste în nordul Siriei. Anunţul a fost făcut de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ONG cu sediul la Londra, care citează organizaţia teroristă sunnită. Pilotul iordanian a fost capturat, informaţie confirmată de armata iordaniană, transmite RFI.ro.

„Avem informaţii confirmate potrivit cărora membri SI au capturat un pilot arab (care nu este sirian), după ce i-au doborât avionul cu o rachetă sol-aer în apropiere de oraşul Rakka”, a anunţat Observatorul.

Aripa SI de la Rakka a publicat pe site-uri jihadiste fotografii cu combatanţi şi pilotul capturat, pe care-l prezintă ca fiind cetăţean iordanian.

Într-una dintre fotografii, pilotul care poartă doar o cămaşă albă este scos de patru bărbaţi dintr-o groapă cu apă. În altă fotografie, el apare întins pe pământ, înconjurat de aproximativ 12 bărbaţi înarmaţi.

Iordania se află printre ţările ce fac parte din coaliţia antijihadistă condusă de către Statele Unite, care efectuează raiduri aeriene asupra unor poziţii controlate de către Statul Islamic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.