Avionul lui Onţanu a fost dezmembrat (video)

După 10 ani, urmele ”monumentelor” fostului primar Neculai Onţanu sunt rase de pe faţa pământului. Miercuri, 24 mai 2017, la orele prânzului, actuala administraţie locală a sectorului 2 lucra de zor la dezmembrarea avionului Antonov, amplasat la intersecţia Șoseaua Fundeni şi Colentina. Potrivit viceprimarului liberal, Dan Cristian Popescu, avionul ruginise atât de rău încât se putea prăbuşi oricând.

În anul 2007, fostul primar al sectorului 2 Neculai Onţanu a decis să amplaseze în intersecţia de la Doamna Ghica avionul Antonov, dorind să ”personalizeze intersecţiile rutiere”. Aviaţia Utilitară intenţiona să-l dea la casare, dar primarul Neculai Onţanu l-a găsit tocmai bun pentru a da culoare zonei. Într-o noapte, avionul de 40 de tone a fost transferat cu mari emoţii în intersecţia dintre Şoseaua Colentina şi Şoseaua Fundeni, deoarece lăţimea şoselei de opt de metri era aproape cât anvergura aripilor avionului. Aparatul a fost legat de un tractor, care l-a remorcat sub escorta poliţiei. Mutarea a fost necesară după ce s-a decis construirea unui pasaj subteran la intersecţia Doamna Ghica.

Folclorul urban spune că avionul cu fuselaj alb-roşu a fost folosit pe post de turn de control al poliţiei comunitare, dar şi de „controlor de trafic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriela Dinescu 208 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.