Avionul Malaysia Airlines zbura cu 1.000 de metri mai jos decât era prevăzut

Avionul companiei Malaysia Airlines care s-a prăbușit la jumătatea lunii iulie în Ucraina zbura cu 1.000 de metri mai jos decât prevedea planul său de zbor, a declarat vineri ministrul olandez de externe, citat de AFP, potrivit Agerpres.

„Zborul MH17 trebuia, conform planului său de zbor, să se afle la o înălțime de 11.000 de metri (nivelul de zbor 350) dar a primit din partea autorităților ucrainene ordin să zboare la 10.000 m (nivelul de zbor 330)”, a declarat Frans Timmermans, răspunzând unor întrebări parlamentare.

„Schimbarea se poate explica din motive operaționale, pentru a garanta că există suficientă distanță între zborul MH17 și un alt aparat care se afla la 11 km înălțime”, a adăugat el.

În afară de această schimbare de altitudine, planul zborului MH17 nu a fost modificat, a dat asigurări ministrul.

Planul de zbor a fost aprobat de Eurocontrol, pentru care înălțimea minimă de zbor în regiune era de 9,7 km, potrivit agenției de presă olandeze ANP.

Boeingul companiei Malaysia Airlines care asigura legătura Amsterdam-Kuala Lumpur a explodat în zbor la 17 iulie, fiind cel mai probabil doborât de o rachetă în timp ce survola estul Ucrainei. Avionul transporta 298 de persoane, printre care 193 de cetățeni olandezi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.