Avionul prăbuşit în Coasta de Fildeş, înmatriculat în R.Moldova

Avionul Antonov prăbuşit sâmbătă dimineaţă în Oceanul Atlantic era înmatriculat în Republica Moldova, iar Guvernul de la Chişinău a dispus crearea unei celule de criză după moartea a patru cetăţeni moldoveni în accidentul aerian.

Autoritatea Aeronautică Civilă (ACC) din R.Moldova a fost informată de autorităţile din Coasta de Fildeş despre producerea unui accident aerian în apropierea aeroportului din Abidjan pe 14 octombrie 2017. Aeronava, de tip Antonov An-26, era înregistrată în Republica Moldova şi aparține companiei Valan International Air Cargo. Avionul efectua un transport în baza unui contract cu armata franceză, informează Unimedia.

Guvernul Republicii Moldova a format o celulă de criză şi a trimis o echipă în Coasta de Fildeş, unde, potrivit presei internaţionale, patru cetăţeni moldoveni au murit, iar alţi doi au fost răniţi în accidentul aerian.

Premierul Pavel Filip i-a cerut viceprim-ministrului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, formarea unei celule de criză. O echipă de investigare din cadrul Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova va pleca de urgență în Coasta de Fildeş pentru a participa în calitate de observatori la investigarea cauzelor accidentului aerian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.