Avocat: Între Videanu şi Bica nu putea exista complicitate

Avocatul Cristian Ene, apărătorul lui Adriean Videanu, a declarat că fostul ministru al Economiei nu s-a mai văzut cu Alina Bica din 2010, potrivit B1.ro.

Între cei doi nu ar fi putut exista o relație de complicitate, a mai susţinut Ene, având în vedere că fosta șefă a DIICOT a dispus începerea urmăririi penale față de Adriean Videanu într-un dosar.

”Domnul Videanu nu s-a mai văzut cu Alina Bica din 2010, iar de la acel moment până acum nu a avut nicio interferență de niciun fel. Întâmplarea face că doamna Bica este singurul procuror care a dispus începerea urmăririi penale față de domnul Videanu în singurul dosar pe care îl are, cel cu Romgaz. Cum poți să fii complice chiar cu persoana care te-a trimis în urmărire penală pentru prima dată și în singurul dosar? Și noi așteptăm să se lămurească această problemă”, a declarat duminică avocatul, după ce a discutat cu clientul său aflat în arestul Poliției Capitalei.

”Categoric nu a existat niciodată o relație de prietenie între cei doi”, a mai spus acesta.

Cristian Ene a apreciat și că arestarea preventivă a lui Adriean Videanu este o măsură disproporționată.

”Domnul Videanu așteptă să vadă motivarea hotărârii pentru că nu înțelege cum, în lipsa unui probatoriu, poți să iei cea mai grea măsură preventivă a arestului. Tocmai de aceea este o măsură vădit disproporționată în raport de probatoriul aflat în acest moment în cauză”, a explicat avocatul.

Judecătorii instanței supreme au decis sâmbătă dimineaţă emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele lui Adriean Videanu, Alin Cocoş, Dorin Cocoş, Alina Bica şi Florentin Mihăilescu. Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată.

Videanu, Alin Cocoş şi Mihăilescu au fost încarceraţi, în timp ce Dorin Cocoş şi Alina Bica sunt deja în arest în alte două dosare – dosarul Microsoft şi respectiv cel al despăgubirii ilegale pentru un teren supraevaluat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.