Avocat: „La nevoie, Udrea o să-l toarne şi pe Băsescu”

Avocatul Pavel Abraham nu exclude ipoteza ca Elena Udrea, anchetată de DNA în două dosare, să-l toarne şi pe Traian Băsescu, „la nevoie”.

„Elena Udrea are puţine şanse să scape, dar poate face denunţuri care o vor ajuta substanţial, denunţuri cu probe, şi cred că are aşa ceva, că nu-i femeie proastă. Dacă există infracţiunea, în cazul în care face un denunţ, se reduc limitele pedepsei la jumătate din ceea ce este prevăzut de lege. Oricum noi suntem ţara delaţiunii generalizate. Dacă torni pe cineva, îţi negociezi libertatea. Sunt cazuri în care o toarnă pe maică-sa, îl toarnă pe taică-su, am ajuns rău, morala e la pământ. La nevoie, Udrea o să-l toarne şi pe Băsescu, aţi văzut că a zis că bărbaţii ăia de stat care se dădeau rotunzi sunt acum pe sub masă. Dacă Udrea ar începe să vorbească, s-ar întâmpla mari nenorociri pentru mulţi, inclusiv pentru cei care ocupă funcţii de autoritate. A început puţin, dar ea poate da detalii multe de tot, pentru că a fost părtaşă la toate discuţiile cu «licuriciul» nostru şi ştie cum s-a negociat: pune-l pe ăla, dacă te pun, trebuie să faci aia şi au şi făcut unii. Dacă vrea ca eu să-i fiu avocat, primul sfat pe care i l-aş da ar fi să facă denunţuri, dar foarte bine gândite, cu probe serioase, şi are probe, să invoce persoane, documente, locuri, să poată face dovada lor, să se facă o anchetă în care să se stabilească nişte certitudini. Aşa are şanse să scape mai uşor”, a declarat Pavel Abraham pentru ziarulring.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.